Una escola de la Cerdanya s'ha vist obligada a ajornar l'inici del curs escolar previst per demà dilluns pel positiu d'un professor. Es tracta del centre Ridolaina, de Montellà i Martinet, que se suma al Joan Juncadella de Sant Vicenç dels Horts, que té previst obrir tres dies més tard perquè té el personal en quarantena per la covid-19. Tal com ha confirmat la directora de l'escola Ridolaina, Gemma Bach a RAC1 es va detectar amb les proves: "Es va fer un cribratge de PCR a Puigcerdà, hi vam anar tots els mestres i un ha donat positiu. La resta, com que som contactes estrets, ens hem de quedar tots a casa". Bach ha afegit: "Aquesta setmana està descartat fer classes. Tampoc sabem si ens posaran substituts per obrir o haurem de fer treball telemàtic".

En total la mesura afecta a cinc professors, més un de reforç que encara falta per arribar i 42 infants. El futur immediat és incert: "Ni nosaltres sabem quan podrem començar. Tenim la teoria que aquesta persona positiva no sigui contagiosa, perquè hauria passat la malaltia fa temps", ha apuntat Bach.

El Departament d'Educació, al capdavant el conseller Josep Bargalló. xifra actualment en 56 els positius per coronavirus entre el personal docent i no docent a les escoles. "Es tracta d'una realitat amb què haurem de conviure", ha assenyalat el director general d'Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa, Juan José Falcó. "S'estan revisant ara els períodes de quarantena i és possible que es puguin rebaixar a deu dies i, fins i tot, a set, com es fa a França", ha avançat Falcó, que també ha ratificat que tot el material informàtic necessari per afrontar les quarantenes arribarà "durant el primer trimestres del curs".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat