La farmacèutica Pfizer va ocultar que un dels seus fàrmacs podria combatre l'alzheimer. Així ho ha assegurat The Washington Post després d'una gran investigació. Segons han conclòs, un medicament per a l'artritis reumatoide podria reduir el risc de patir alzheimer fins en un 64% de probabilitats.

La farmacèutica va decidir ocultar els efectes positius del fàrmac (Enbrel) davant la suma de diners que suposava comprovar científicament els seus efectes sobre la prevenció o el tractament de l'alzheimer.

La versió de la companyia és una altra: asseguren que la informació no es va difondre per motius científics. Però el diari nord-americà exposa a les seves pàgines que el gegant farmacèutic va elaborar un informe intern que va concloure que l'antiinflamatori destinat a tractar l'artritis reumatoide potencialment podia "prevenir, tractar i endarrerir la progressió de l'alzheimer".

La farmacèutica va descartar invertir en la investigació

Els resultats de la investigació els van donar a conèixer en un comitè intern, segons la investigació. I davant de les conclusions els experts van demanar fer un assaig clínic per verificar els efectes del medicament. Després de tres anys de reunions internes, la farmacèutica va rebutjar invertir més de 70 milions d'euros que costava dur a terme la investigació. En aquesta investigació hi havien de participar milers de pacients, segons recull el rotatiu.

La decisió va ser "exclusivament científica", va assegurar el portaveu de Pfizer, Ed Harnaga, a The Washington Post. Segons va detallar, Enbrel no té un abast directe sobre el teixit cerebral i, per tant, les probabilitats dels seus efectes sobre la prevenció de l'alzheimer eren mínimes.