Generalment quan ens interessem en una persona sexualment, fem el possible perquè aquesta persona no només es fixi, sinó que s'acabi interessant en nosaltres. Es tracta com d'una espècie de ritual, del què curiosament no sempre som del tot conscients.

En tot cas, intentem que el nostre desig es compleixi i que la nostra intenció arribi a bon port, mostrant-nos en la nostra versió més atractiva en tots els sentits, fins a arribar al punt de mentir si fa falta perquè el pla no s'espatlli.

Quan realment ens interessa algú en el pla sexual i anem a totes per aconseguir el sí d'aquesta persona, conscientment o inconscientment ens tornem mentiders, ho siguem o no normalment en el nostre dia a dia. Almenys, aquesta és la conclusió que s'extreu d'un estudi de la Universitat de Rochester a Nova York i el Centre Interdisciplinari Herzliya a Israel.

Parella

Segons els científics involucrats en el treball|feina, quan el sexe ocupa els nostres pensaments, ens convertim en persones menys honestes sobre nosaltres mateixos per intentar que qui ens agrada percebi la millor imatge possible quan interactuem amb ell o ella.

L'estudi

Per dur a terme la investigació, els científics van formar quatre tipus d'experiments diferents, treballant amb voluntaris heterosexuals, d'ambdós sexes i amb edats compreses entre els 21 i els 32 anys. Els resultats del treball han estat publicats en el Journal of Experimental Social Psychology.

Es va dividir els participants en dos grups. D'una banda, els que es van sotmetre a un procés que van anomenar preparació sexual, i per una altra, un grup de control que no va tenir res a veure amb l'esmentat procés. La preparació sexual va consistir a fer que les persones pensin sobre les coses en clau sexual. Segons van explicar els investigadors, es tractava d'activar un conjunt de conceptes al cervell, perquè llavors les parts del cervell que representen la sexualitat s'activessin. Això sí, aquest procés no tenia per què provocar que les persones involucrades s'excitessin genitalment.

Es van realitzar dos experiments en els que s'aparellaven a homes i dones. En un d'ells, els uns i les altres havien d'argumentar per resoldre un dilema. Es va detectar que tant ells com elles estaven més disposats a cedir davant dels arguments de la part contrària sobretot entre els del grup sotmès a la preparació sexual.

Sexe

En l'altre experiment, els van fer omplir un qüestionari sobre preferències sexuals i mantenir després diferents xats en què participaven un home i una dona. Després d'haver revelat les seves preferències i haver escoltat la part contrària, una gran part dels del grup de la preparació sexual, no va tenir inconvenients en modificar els seus gustos a fi que coincidissin amb els de la seva parella del xat.

Però encara quedava una prova. En el tercer experiment intentaven esbrinar si la preparació sexual afectaria a l'hora de mentir o no respecte al nombre de parelles sexuals que havien tingut fins aleshores en tota la seva vida. El cert és que els del grup de la preparació sexual van reduir la quantitat de parelles de les quals havia gaudit a fi de resultar més atractius de manera subconscient a les parelles assignades en l'experiment.

Segons els científics, "la gent farà i dirà gairebé qualsevol cosa per establir una connexió amb un estrany atractiu".