Per a sorpresa de molts, la Justícia francesa ha sentenciat que l'infart tingut per un home mentre estava practicant sexe va ser un accident laboral. Així ho ha establert, obligant l'empresa TSO a indemnitzar la família del treballador que va morir d'un atac al cor després de mantenir relacions sexuals amb una dona en un hotel de Meug-sud-Loire, on s'havia desplaçat per motius laborals. Segons el portaveu del Tribunal d'Apel·lació de París, "el temps de feina dedicat al viatge de negocis cobreix la nit al treballador ha d'estar fora de casa seva", per tant el tribunal ho considera accident laboral.

La notícia ha aixecat una certa polseguera i, al marge de les diferents opinions, el cert és que posa de manifest una realitat que desperta un mite en relació amb la possibilitat de morir mentre es practica el sexe. Qui no ha escoltat històries de personatges famosos a qui els ha passat aquesta circumstància, encara que algunes no estiguin del tot provades? Des de Nelson Rockefeller, passant pel president de França Félix Faure i altres que estan en l'imaginari col·lectiu, encara que les seves causes de mort mai no s'hagin confirmat del tot.

Petó

Sexe i infart mortal

La veritat és que les possibilitats que això passi són molt petites. L'Associació Americana del Cor va presentar una investigació en el que analitzava 4.457 parades cardíaques que van tenir lloc entre 2002 i 2015 en una localitat de nord-oest dels Estats Units. Les dades van demostrar que tan sols 34 d'elles van tenir lloc durant o just després de tenir relacions sexuals. Altres estudis similars han donat també un percentatge de casos per sota de l'1%.

Durant una relació sexual es pot assolir una freqüència cardíaca de 130 batecs per minut durant els 10 o 15 segons de l'orgasme, xifra que poden assolir tant homes com dones, però que no es considera excessiva.

Existeix més dubte respecte a l'edat i en el cas d'aquelles persones pateixen algun problema de salut cardíaca. Un estudi realitzat al Canadà va concloure que els homes majors de 60 anys actius sexualment tenen un risc més gran de tenir malalties cardiovasculars. En canvi, en el cas de les dones passa el contrari, hi ha una probabilitat més gran| quan no es té sexe.

Llit

 

Quan es pateix alguna malaltia cardiovascular, s'han de prendre precaucions, però no més allà de les que prenen en la vida diària. És necessari comptar amb un bon diagnòstic i un tractament adequat i, en aquest cas, es poden mantenir relacions sexuals amb tranquil·litat. En qualsevol cas, si es presenten símptomes com a dolor toràcic, ofec anormal, palpitacions o marejos, s'ha d'interrompre la pràctica i anar a un metge com més aviat millor.

 

Respecte a practicar sexe després d'un infart, segons informa la Fundació Espanyola del Cor, "és més recomanable reprendre les relacions sexuals després d'un entrenament físic i psicològic adequat i progressiu". D'aquesta forma es poden analitzar les respostes físiques del cos després d'un esforç i el pacient aprèn a com controlar les reaccions nocives a través de mètodes de respiració i relaxació.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat