El creixement disparat de contagis de Covid-19 al País Valencià ha portat al govern de Ximo Puig a extremar les mesures. A partir del dia 7 de gener, i fins al 31 de gener, entraran en vigor noves restriccions que inclouen un confinament perimetral dels 26 municipis que presenten les dades més crítiques, on bars i restaurants només podran oferir menjar per emportar.

"Són mesures per tal de fer front l'emergència sanitària, per protegir millor la salut de la població i per garantir els serveis essencials", ha explicat el president del País Valencià, Ximo Puig, després d'una reunió de la Mesa Interdepartamental on s'han acordat les noves restriccions.

Quines són les noves restriccions al País Valencià?

A banda del confinament municipal i el toc de queda, el País Valencià ha acordat un total de set noves mesures per intentar frenar els contagis. Aquestes són les restriccions:

  • Confinament municipal dels 26 municipis amb les pitjors dades de contagis.

A més, en aquestes localitats s'aplicarà el tancament cautelar dels centres socials, casinos, clubs i establiments similars; tanca l'activitat de bars, restaurants i altres locals d'oci llevat que prestin servei de menjars per emportar i els gimnasos i centres esportius, parcs i jardins també hauran de tancar.

Així mateix, es modificarà l'aforament per als enterraments, sales de vetlla i altres tipus de celebracions, que serà d'un màxim de 15 persones a l'aire lliure i deu en espais tancats.

  • Toc de queda a partir de les 22 h
  • Hostaleria tancada a partir de les 17 h
  • Limitació a les terrasses amb taules de quatre persones, amb la prohibició de fumar-hi
  • Aforament als comerços al 30%
  • Reunions socials de 6 persones

Totes aquestes restriccions entraran en vigor a partir del 7 de gener i fins al dia 31.

Situació crítica dels contagis al País Valencià

Des de principis de desembre, els contagis al País Valencià han crescut sense aturador fins a arribar a superar els màxims de la segona onada del mes de novembre. En aquests moments, la incidència acumulada de contagis supera els 300 contagis cada 100.000 habitants i 196 morts en la darrera setmana, segons les últimes dades del ministeri de Sanitat. 

país valencià casos

L'evolució dels contagis al País Valencià de l'11 de maig al 22 de desembre. / Ministeri de Sanitat

"El començament d'aquest hivern estem en una situació difícil, greu", ha lamentat Ximo Puig en l'anunci de les noves dades. En aquests moments, hi ha 2.321 pacients ingressats als hospitals valencians, el que suposa un augment del 52% en les últimes setmanes.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat