L'investigador i epidemiòleg català Oriol Mitjà ha anunciat aquest dimarts el seu retorn a Papua Nova Guinea, lloc el qual considera "casa" seva després d'haver passat gran part de la seva vida professional a l'illa de Lihir. Així ho ha expressat amb un missatge fet públic al seu compte Twitter, des d'on ha aprofitat per acomiadar-se dels seus seguidors. En el tuit, el metge també ha explicat torna a l'illa per poder seguir amb la labor que exercia abans de la pandèmia: "per donar un cop de mà allà on no hi ha vacunes". 

TUIT oriol mitjà casa

Recuperar la normalitat

Amb aquest missatge s'ha acomiadat el reconegut investigador Oriol Mitjà de Catalunya, lloc on ha crescut i on ha passat el confinament per la covid. De fet, Mitjà ha sigut una de les veus més escoltades durant aquesta pandèmia, i fins-i-tot ha assessorat el Govern de la Generalitat gràcies a la seva experiència amb les malalties infeccioses i les vacunes. 

Tal com dona a entendre Mitjà amb la seva piulada, el metge torna al lloc on ha considerat "casa" seva durant una dècada, a Papua Nova Guinea. Un  cop finalitzada la seva etapa a Catalunya, el metge es retrobarà amb els seus éssers estimats i la seva passió: donar "un cop de mà allà on no hi ha vacunes"

Encara que al seu país natal les coses comencen a tornar a la normalitat després de la covid, la "normalitat" per Mitjà els darrers deu anys ha estat molt diferent. 

"Cuideu-vos molt i fins a la propera," ha conclòs Mitjà. 

Covid

Durant la seva estada a Catalunya, Mitjà ha seguit de molt a prop l'avenç de la pandèmia i les restriccions per la covid. A principis d'aquest mes d'octubre, el metge va compartir a Twitter la que considera que és "la notícia de l'any": l'existència de la primera pastilla antiviral per combatre el coronavirus. "Per fi tenim una pastilla antiviral altament eficaç per la covid-19, Molnupiravir. Si es dona en els cinc primers dies, redueix el risc de ser hospitalitzat a la meitat, del 14% (53/377) al 7% (28/385)". Per tot plegat, Mitjà va concloure: "És la notícia de l'any, després de la vacuna", va piular.

 

Foto principal: l'investigador català Oriol Mitjà / ACN