L'epidemiòleg de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Oriol Mitjà, sempre diu el que pensa. Deixant de banda les polèmiques que el seu discurs directe pugui provocar, continua en la línia de defensar allò que creu en tot moment. Ara lloa la tasca de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i sosté que allà la situació està millor.

Mitjà, a TV3, ha declarat: "Defenso que ho està fent bé, ha llançat una estratègia de testatge massiu i li està donant resultat sense haver de tancar l'economia. Va comprar cinc milions d'unitats, a 4 euros i mig, es va gastar 22 milions i ha fet mig milió de cribatges. Va començar amb els barris més afectats, ha controlat aquests barris i ara on hi ha una mica de Covid és als barris més pijos, més benestants, i ara aquesta setmana també hi està fent el testatge".

A més, considera que "la Comunitat de Madrid fa millor les coses" quan s'ha comparat la gestió d'aquesta regió amb Catalunya. I ha donat alguns motius: "El Departament de Salut posa tota mena de pegues, burocràtiques, que jo en dic, i fan unes argumentacions que s'haurien de superar". A tall d'exemple, es pregunta per què el Govern no es deixa ajudar pel sector privat: "A Madrid ho han permès, estic satisfet amb el que han fet i desitjant que ho posin en marxa a Catalunya". 

Reclama tests d'antígens

L'altra línia d'argumentació que defensa Mitjà és irrompre amb tests massius per a tota la població. Defensa que són segurs i que si Salut no els ha activat és per la por que això pugui provocar a "un relaxament a l'hora de dur la mascareta". A més, explica la practicitat que tenen i com fer-ho: "Els tests d'antígens es podrien verificar amb farmacèutics o podòlegs o des de casa, signant cadascú una declaració de responsabilitat per notificar-ho a Salut si és positiu". Des del Col·legi de Farmacèutics reclamen poder-los subministrar, ja que estan preparats i tenen marques que s'han ofert.

Pel que fa a la gestió sobre allargar les mesures deu dies més, aquest aspecte no el critica: "No em sembla crític que s'allarguin les mesures restrictives deu dies, però el que és important és que es comencin a posar en marxa altres mesures per alleugerir les restriccions".

Però alerta que les coses s'han de fer bé per evitar una tercera onada d'aquí a un parell de mesos i lamenta els contagis que s'estan tornant a repetir a les residències: "La situació és molt preocupant, en una setmana s'ha passat del 7% de positius al 30%". Una de les solucions que planteja, novament, és el test d'antígens: "Tots els visitants, abans d'entrar a les residències s'han de fer un test d'antígens  i els treballadors de forma seqüencial, cada tres dies".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat