Les autoritats xineses van tancar dimecres a la nit els accessos a la ciutat de Wuhan, ciutat d'11,8 milions d'habitants i focus del brot de coronavirus que ha causat almenys 17 morts, per imposar una quarantena amb l'objectiu d'evitar la propagació del virus.

A aquest efecte, el comandament de control i prevenció de la pneumònia ha decretat el tancament del transport públic urbà, així com els transports fluvials i de passatgers de llarga distància. També ha estat tancat l'aeroport i s'ha prohibit que els ciutadans surtin de la ciutat excepte en casos especials.

Les mesures de prevenció també s'han anunciat a les ciutats veïnes d'Huanggang (6,6 milions d'habitants) i Ezhou (1 milió d'habitants).

La quarantena arriba en un moment en què la Xina es disposa a celebrar l'Any Nou Xinès, que aquest any té lloc el 25 de gener i que tradicionalment suposa un gran moviment de població per assistir a les festivitats als seus llocs d'origen.

El govern de la ciutat també va emetre un ban en el qual estableix l'obligació de portar mascareta en llocs públics; el personal de les institucions públiques també haurà col·locar-durant l'horari laboral.