El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha confirmat que es preveu que la setmana que ve s'assoleixin els 10 milions de persones contagiades per coronavirus a tot el món. En una roda de premsa, Tedros ha recordat que ja s'han notificat 9,1 milions de contagis i més de 470.000 morts. Cal tenir en compte que durant el primer mes es van detectar menys de 10.000 casos oficials, i durant el mes de juny el diagnòstic s'ha donat a quatre milions de persones: "Mentre treballem per trobar una vacuna o un tractament terapèutic, tenim la responsabilitat urgent de fer tot el possible amb les eines que tenim per suprimir la transmissió i salvar vides".

L'OMS vol reforçar la xifra amb la conscienciació sobre la necessitat d'oxigen que cal arreu del món per a tots els pacients. És la peça fonamental i la més ràpida per salvar-se de la mort. Així doncs, cada setmana s'incrementa en un milió de persones afectades i això fa que s'hagi de preveure fins a 620.000 metres cúbics d'oxigen diaris, uns 88.000 cilindres grans. El president de l'OMS subratlla que aquesta necessitat és un gran inconvenient pels més desfavorits: "Molts països tenen dificultats per obtenir grans concentracions d'oxigen. El 80% del mercat és propietat d'unes poques empreses i la seva demanda ja supera l'oferta disponible".

En total, 120 països es beneficiaran de la compra de concentradors d'oxigen els propers dies que ha tancat l'OMS. Tot i que també recorda que molts pacients necessiten, a causa de la situació crítica del sistema respiratori, aparells que enviïn fluxos d'aquest aire de forma més ràpida i per tant també demana investigar per millorar els actuals. Tedros ha aprofitat per recordar que si es reprèn la peregrinació a la Meca, la Hajj, es faci seguint les recomanacions d'aquest organisme i confien en el criteri de l'Aràbia Saudita per no posar en perill a ningú.