El dolor articular i la inflor es tornen més comuns a mesura que les persones van complint anys. Entre ells, el mal de genoll pot fer que caminar, córrer i altres activitats menys exigents es tornin incòmodes. Una de les molèsties més incòmodes que pot provocar el mal de genoll és la dificultat que suposa agafar el son a la nit.

Els mals de genoll poden tenir diversos orígens, des d'una lesió concreta a una artritis. Una persona amb artritis pot experimentar articulacions rígides, inflades i doloroses gairebé a qualsevol part del cos, però els genolls són una de les ubicacions més comunes.

L'artritis pot causar des d'una molèstia fins a una situació que resulti veritablement incapacitant i quan afecta la capacitat per poder dormir, pot convertir-se en un autèntic malson que fa que no es pugui descansar.

Dona llit

A continuació veurem alguns consells per poder alleujar el mal de genoll i suportar millor la situació quan s'està al llit.

Un bany calent abans de ficar-se al llit

És de sobres conegut que un bany tebi pot ser relaxant. Però també ajuda a alleujar el dolor en les articulacions i que així una persona agafi el son amb menys dolor o fins i tot sense dolor.

Un bany d'aquestes característiques redueix la gravetat que augmenta la pressió sobre els genolls, incrementa la circulació de la sang, redueix la inflor i la inflamació i, a més, els efectes positius d'estar en remull en aigua tèbia continuen després del bany.

Una bona posició per dormir

Una posició còmoda per dormir i el suport al llit poden marcar una gran diferència alleujant i prevenint el dolor de genoll quan una persona està dormint. Quan es dorm, és important proporcionar un suport addicional als genolls. Per fer això, es pot intentar utilitzar un coixí per donar suport al genoll que molesta. El coixí proporciona un suport còmode i ajuda a alleujar la pressió dels genolls.

Les persones que dormen de cara amunt poden col·locar el coixí sota dels genolls, mentre que les persones que dormen de costat poden posar-lo entre les cames.

Una bossa calenta o freda

Les persones poden trobar alleujament del mal de genoll utilitzant compreses de gel, compreses tèrmiques o coixins tèrmics.

Una altra manera de trobar alleujament davant d'un genoll que fa mal, és aplicant una bossa calenta o freda o una manta elèctrica. Es recomana aplicar calor o posar gel al genoll just abans de ficar-se al llit durant uns 20 minuts. Qualsevol dels dos mètodes –calor o fred– pot ajudar a reduir la inflor i a alleujar part del dolor als genolls.

Si s'utilitza gel, cal assegurar-se d'embolicar la bossa de gel en una tovallola o un drap per evitar col·locar-la directament sobre el cos, ja que el contacte directe pot danyar la pell i causar dolor.

Ajustar l'hora de la medicació

De vegades, el moment en què es pren la medicació receptada pel metge pot fer que el dolor no es presenti durant la nit. Perquè això sigui així i alleugi més bé el mal de genoll, el millor és que el metge estudiï el cas i traci un pla per aconseguir l'objectiu que es pugui passar la nit sense dolor.

Medicación (1)

El pes corporal

Estar per sobre del pes idoni genera una tensió addicional als genolls i altres articulacions. Per això és molt important mantenir o aconseguir un pes corporal saludable. Per aconseguir això, cal mirar com es pot millorar la dieta i fer exercici amb regularitat.

L'exercici regular i lleuger pot millorar el flux sanguini i ajudar les articulacions a sentir-se millor. Una persona amb dolor al genoll ha d'intentar fer exercici d'una manera que no exerceixi pressió o tensió addicional en les articulacions del genoll.

La natació, el ciclisme, la caminada lleugera i les màquines el·líptiques poden proporcionar exercicis de baix impacte per afavorir el benestar general. Aquests exercicis suaus també poden ajudar a mantenir un pes saludable o perdre l'excés de pes.