La pandèmia del coronavirus ha portat, entre altres coses, el teletreball. Per a alguns, una tortura, per a altres, una opció diferent. Per a aquells que encara continuïn treballant en remot, ara que algunes mesures i restriccions s'han flexibilitzat, s'ha fet un estudi per mirar de canviar l'escriptori, la taula del menjador o el sofà per una mica de sorra de platja o aigua de mar.  

Alguns indrets remots d'Itàlia ja han fet un petit pas endavant i han posat en marxa diferents promocions per atreure gent per a teletreballar. Com per exemple, bonificar una part del lloguer o bé fins i tot pagar una quantitat determinada per treballar remotament des de les vinyes de la Toscana. Altres, intenten atreure turistes a través del turisme de vacunes, però si s'és un nòmada digital, es necessita, més que res, una bona connexió a internet.

De fet, aquest és un dels criteris que ha tingut en compte Club Med, i que recull Euronews, per establir un rànquing de 10 indrets favorables per al teletreball. També s'ha tingut en compte el cost de la vida, la seguretat, la velocitat d'internet, activitats d'aventura i relaxants i llocs disponibles per a teletreballar, és a dir, espais de coworking o cafès.

Quins han estat els resultats?

Phuket, Tailàndia

Ho Chi Minh, Vietnam

Krabi, Tailàndia

Colombo, Sri Lanka

Jimbaran, Indonèsia

Singapur, Singapur

Kuala Lumpur, Malàisia

Cancún, Mèxic

Siem Reap, Cambodja

Canggu, Indonèsia

Tailàndia, destinació nòmada

El top tres està format per dues destinacions de Tailàndia. L'estudi ha trobat que Phuket és el lloc més atractiu del món per als nòmades digitals amb una puntuació total de 290 de 320. Es calcula que es necessiten uns 950 euros per passar el mes, segons recull Euronews. La resta del sou es pot dedicar a les 251 experiències relaxants o les més de 750 activitats d'aventura. 

A Ho Chi Minh (Vietnam) és més barat passar-hi el mes –uns 830 euros– i té una bona connexió a Internet, però ha tingut una puntuació més baixa: 274 de 320.

Ben a prop hi ha Krabi, també a Tailàndia amb una puntuació de 272 de 320. El cost de la vida és més baix (uns 750 euros al mes) però té menys activitats disponibles per fer, segons l'estudi fet que recull el mateix portal.

 

 

Imatge principal: Phuket, Tailàndia / Unsplash