Ha mort Jaume Estrany, el nen de Palma de Mallorca amb paràlisi cerebral que va impulsar la recollida de taps per recaptar fons d’ajuda per a menors amb la seva mateixa malaltia. Tenia 9 anys. Ho ha per públic la seva mare, Antònia Balaguer Dávila, en una emotiva carta al compte de facebook de l’associació Arka Tapones Solidarios

"Mai vaig pensar que arribaria un dia que ja no estaries entre nosaltres. Has lluitat durant 9 anys però aquesta última batalla ha estat invencible", comença el text de la mare.

La nota continua: "Només tenim paraules d’agraïment per haver donat llum a la nostra vida, i haver-nos ensenyat a valorar molt més les coses".

Aquest dimarts es celebra el funeral a la parròquia Sant Francesc de Paula, a Palma, a les 20.00 hores. 

La mort de l’infant ha commogut centenars de persones que han mostrat el seu condol a les xarxes socials. També, s'han manifestat les institucions. Entre les quals, els Bombers i la Policia de Palma, que han lamentat la pèrdua. 

En 2012 els pares de Jaume Estrany van iniciar una campanya de recollida de taps solidaris que ha permès recaptar fons per a ajudar el seu fill i a altres infants de Balears en la seva mateixa situació. Uns mesos més tard es van fundar s'associació Arka per a la recollida i gestió de fons d'ajuda als nens i nenes amb paràlisi cerebral.

Fa només dos mesos que els pares de Jaume i d'un altre nen amb la mateixa malaltia van reclamar un equip d'atenció especial adequat a les necessitats dels dos infants en el seu centre escolar. Van iniciar les classes d'aquest curs una setmana més tard, però amb normalitat.