El sindicat Metges de Catalunya ha carregat aquest divendres contra el departament de Salut que ha ampliat un any més el contracte amb Ferrovial perquè gestioni el 061, la línia telefònica del servei d'emergències. 

Segons va confirmar ahir la consellera de Salut, Alba Vergés, aquesta pròrroga aportarà prop de 10,5 milions d'euros a Ferrovial, una empresa que des de la primavera també gestiona el servei de rastrejadors per detectar els contactes estrets dels de pacients de coronavirus

Una sanitat pública forta

El sindicat mèdic ha criticat en un comunicat que el departament de Salut "hagi prorrogat un altre any el contracte amb l’empresa privada Ferrovial per continuar gestionant el servei telefònic 061/Salut Respon, a canvi de 8,8 milions d’euros, i que no es plantegi revertir el contracte que té subscrit amb una filial d’aquesta multinacional amb ànim de lucre, per valor de 17,6 milions d’euros, pel servei de rastreig de contactes de persones contagiades pel coronavirus".

A més, ha considerat que l'alternativa a aquesta empresa privada és "tenir una sanitat pública forta i dotada de pressupost suficient, per poder assumir aquests serveis actualment privatitzats".

També ha carregat contra Vergés perquè considera que "ha perdut una nova oportunitat per deixar de col·laborar amb empreses amb ànim de lucre i recuperar per a l’àmbit públic la gestió del 061 i del rastreig de contactes de covid-19”.

A més, en el comunicat, el sindicat també recorda que tant Vergés com el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, van afirmar fa cinc mesos que s’estava replantejant els contractes signats amb la multinacional.

Així mateix, en aquella ocasió, el Parlament també va aprovar amb els vots favorables dels dos partits de govern, ERC i JxCat, una moció de la CUP, en la qual s'exigia a la Generalitat a cancel·lar de forma immediata el contracte de la gestió de rastrejadors que el departament de Salut va subscriure amb Ferrosal, filial de Ferrovial.