El Marroc ha decidit aquest dilluns suspendre tots els vols amb França i Espanya a causa de la situació epidemiològica a la Unió Europea. Aquesta mesura entrarà en vigor aquest dimarts a la nit, segons informen diversos mitjans marroquins. 

Les companyies aèries ja han estat informades d'aquesta decisió i els seus vols seran cancel·lats fins a nou avís, ja que el país nord-africà no ha posat data de venciment de les restriccions

Així ho ha confirmat el Ministeri d'Exteriors del país: "Com a part de les mesures preventives adoptades pel Marroc contra la propagació de la pandèmia Covid-19, els vols de passatgers cap a i des de França i Espanya se suspendran a partir de demà 30 de març de 2021 a les 23:59 h i fins a un nou avís".

Espanya i França no són els primers països amb els quals el Marroc restringeix el seu espai aeri, de fet aquesta mesura afecta ja a una quarantena de països. Regne Unit, Sud-àfrica, Dinamarca, Brasil, Austràlia, Nova Zelanda, Irlanda, Àustria, Portugal o Suècia són alguns dels Estats afectats per les mesures del Marroc.

Restriccions d'Espanya

Per la seva part, Espanya també té restriccions d'espai aeri amb diversos països. De fet, a partir de demà l'Estat espanyol prorrogarà la restricció de vols provinents de Brasil i Sud-àfrica com a mesura excepcional per contenir els contagis de la Covid arran de les variants sorgides en aquests dos països.

Aquesta mesura entrarà en vigor a les sis aquest dimarts a la tarda i s'allargaran fins a la mitjanit del 13 d'abril. Ara bé, tant des del Brasil com des de Sud-àfrica es podran operar vols ocupats per ciutadans espanyols o andorrans així com residents en els dos països o passatgers en trànsit internacional a un país no Schengen amb escala inferior a 24 hores sense abandonar la zona de trànsit de l'aeroport espanyol.

Alhora, a partir de demà també s'acaba la limitació de vols amb el Regne Unit. Segons va informar la setmana passada la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, "ja es pot normalitzar aquesta situació en relació amb l'espai Schengen i les mesures que cal adoptar, com són tenir una PCR que permeti el trànsit".