Després d'una petita treva, la tendència a l'alça del risc de rebrot i el risc de contagi per coronavirus es manté a Catalunya. Així es desprèn de les dades facilitades avui dissabte pel Departament de Salut. Ara el risc de rebrot se situa en 168,4 gairebé 7 punts més que la jornada anterior, lluny del 154,4 registrats dimarts passat. El mateix passa amb la velocitat de transmissió (risc de contagi), que avui està en 0,96, a punt d'arribar a l'1, quatre dècimes més que el registre anterior.

Lles autoritats sanitàries no es cansen de repetir que no es pot abaixar la guàrdia i les xifres ho demostren. El nombre de positius segueix superant amb escreix el miler i avui s'informa de 1.672 casos més. Des que va començar la pandèmia el març  ja són 169.048 les persones que han estat passat la Covid-19. A les darreres 24 hores no s'ha registrat cap víctima mortal. Ja són 13.385 les persones que han perdut la vida a conseqüència del coronavirus.

Més altes als hospitals

Quan a la situació als centres hospitalaris, el Departament de Salut informa de 31 altes en les darreres 24 hores. Així són 755 les persones que es troben ingressades a causa de la Covid-19 als hospitals catalans. També s'han registrat altes a les unitats de cures intensives, concretament 3. En queden 154 ingressades a les UCI.

Situació a les escoles

Quan a la situació a escoles i instituts, el nombre de grups confinats per un positiu de Covid-19 és de 1.302, 35 més que els declarats ahir divendres, segons ha informat el Departament d'Educació. En total, als centres educatius s'han detectat 3.360 positius, 203 més que en el darrer balanç. D'aquests, 3.000 entre alumnat, 340 entre docents i personal d'administració i serveis i 20 personal extern.

Pel que fa als confinats, n'hi ha un total de 31.054, 29.128 alumnes, 1.651 docents i personal d'administració i 275 personal extern. Les persones que es troben en quarantena, que ara és de deu dies, han pujat en 926.

Educació ha notificat el tancament de la llar d'infants Blau Cel a Barbens (Pla d'Urgell), que se suma a les dues llars d'infants també clausurades a Vilagrassa (Urgell) i l'Hospitalet de Llobregat.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat