La Marató 2020, que se celebrarà el 20 de desembre, estarà dedicada aquest a les malalties mentals, un problema de salut que afecta a una de cada quatre persones en algun moment de la seva vida. És la tercera vegada que el programa solidari de TV3 i Catalunya Ràdio es dedica a les malalties mentals.

La tria de la temàtica de La Marató ha estat aprovada pel Patronat de la Fundació a proposta de la Comissió Assessora Científica a partir de les sol·licituds rebudes en la convocatòria de propostes de malalties del 2019.

Al voltant d'una de cada quatre persones adultes tindrà una malaltia mental en algun moment de la vida. A Catalunya hi ha una prevalença de 15.500 casos per cada 100.000 habitants, i cada any es diagnostiquen al voltant de 4.800 casos nous per cada 100.000 persones. Són problemes de salut molt freqüents que representen una càrrega personal, familiar i social molt elevada

Des del 1992, La Marató ha recaptat més de 197 milions d'euros i ha finançat 872 projectes de recerca, que han dut a terme 1.369 equips, amb la implicació de 8.000 investigadors. Gràcies a la solidaritat ciutadana, el projecte s'ha convertit en una de les principals fonts impulsores de la recerca biomèdica a Catalunya i en una potent plataforma de sensibilització i divulgació social de les malalties tractades. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat