Un equip d'investigadors de la UAB ha aconseguit curar en ratolins l'obesitat i la diabetis tipus 2 mitjançant teràpia gènica. El tractament ha consistit a introduir en el cos dels animals el gen que produeix la proteïna FGF21, que actua en diversos teixits per regular el funcionament correcte del cos en l'àmbit energètic.

investigadors UAB  2 ACN

Durant l'any i mig en què s'ha fet el seguiment dels ratolins, aquests han disminuït el pes, l'acumulació de greix i la inflamació del teixit adipós. La teràpia també ha contrarestat la inflamació del fetge i la resistència d'aquests éssers a la insulina, entre altres beneficis.

investigadors UAB  3 ACN

El tractament es basa en una sola injecció i no provoca cap efecte secundari, fet que segons els responsables de la investigació indica que és "segur i eficaç". El següent pas serà provar-lo en animals més grossos i després començar els assajos clínics amb pacients. Els investigadors estimen que aquesta darrera fase podria començar d'aquí cinc anys. La recerca s'ha publicat aquest dilluns a EMBO Molecular Medicine.