Les condicions dels treballadors sanitaris i les exigències per traslladar-los a l'Hospital d'Emergències Isabel Zendal han arribat a acabar amb la paciència de molts d'ells. Inma Pardo, infermera d'Urgències de Puerta del Hierro, ha lliurat aquest matí 97.000 signatures a la Conselleria de Sanitat de Madrid per demanar que es paralitzi els trasllats de sanitaris al Zendal, una fórmula que en la seva opinió "està buidant" de personal a la resta de centres ja que no es cobreixen les vacants.

Després de dipositar les signatures, Pardo ha expressat la seva "indignació" per aquests trasllats "forçosos" ordenats per la Conselleria d'Enrique Ruiz Escudero i dirigits per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que fa uns dies va decidir no permetre la renovació dels contractes als professionals sanitaris incorporats com a reforç per la pandèmia que rebutgin ser adscrits al Zendal.

En el cas de Pardo, el passat 8 de gener va rebre l'ordre de trasllat a l'hospital de Valdebebas: "Tot plegat suposa no poder seguir treballant en el meu hospital ni en cap altre de la xarxa pública de Madrid". Al seu hospital originari s'ha demanat el trasllat "de 26 sanitaris en les últimes 48 hores", sense que hi hagi constància que les seves places hagin de ser cobertes en el futur, sent totes elles "necessàries".

I ha afegit: "S'estan intentant obrir molts llits al Zendal però es necessita personal nou, no restar personal perquè estàs buidant o desmantellant" la resta dels hospitals. "A molts companys els passa el mateix i no s'estan cobrint les vacants".

Sobre la situació de l'hospital Covid-19, també és contundent: "Soc necessària al meu hospital i en el Zendal s'estan fent les coses a marxes forçades, no hi ha organització, es van obrint mòduls sense tenir el material a punt, per exemple l'altre dia una metgessa es queixava que durant tot un matí va faltar un medicament essencial per a la patologia respiratòria; no hi ha intimitat per al pacient".

L'eina change.org

Pardo va llançar la seva petició a la plataforma change.org el passat diumenge a la tarda i des de llavors ha obtingut el suport de més de 97.500 signatures perquè continuen malgrat haver-ne fet entrega. El motiu és força contundent: "No més amenaces als sanitaris de Madrid".

Pardo explica els motius: "Sense informar prèviament als nostres supervisors, sense donar-nos una altra alternativa, amb els nostres esclops i la nostra roba encara en un altre lloc. I el pitjor de tot, amb intimidacions. Dient-nos que estem obligats i que, si renunciem, serem penalitzats en el nostre futur laboral. Sé que sembla increïble, però és tal i com ho estic descrivint".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat