El nombre de grups escolars confinats per un positiu de Covid-19 és de 1.531, 78 més que els declarats dilluns, segons dades del Departament d'Educació. És el 2,13% del total. Hi ha 37.489 persones confinades, 1.891 més en 24 hores. D'aquestes, 35.497 alumnes, 1.694 entre docents i personal d'administració i 298 personal extern. En els darrers 10 dies s'han confirmat 2.653 positius, dels quals 2.356 eren alumnes, 256 entre docents i personal d'administració i serveis i 41 personal extern.

Els positius acumulats declarats són 6.498, 270 més que en el balanç anterior. Actualment hi ha un centre totalment tancat i en quarantena a Catalunya: l'Escola Bressol Montsant a Reus, amb tres aules i 37 persones confinades.

Protocols establerts

El Departament d'Educació recorda que compta amb un protocol per prendre la decisió del confinament en un centre. Així doncs, alguns dels condicionants poden ser: Un cas positiu en un o més membres d'un grup de convivència estable; tot el grup de convivència estable té consideració de contacte estret, per tant s'ha de recomanar la quarantena de tot el grup de convivència. Un cas positiu en dos membres no convivents que pertanyen a dos grups de convivència diferents d'un mateix espai (un edifici, un torn, una ala d'un edifici); tot el grup de convivència estable pot tenir consideració de contacte estret, per tant, i depenent de la valoració de vigilància epidemiològica, es podria recomanar la quarantena dels grups de convivència d'aquell espai. Un cas positiu en dos o més membres no convivents que pertanyen a grups de convivència en diferents espais; com que tot el grup de convivència estable té consideració de contacte estret, per tant s'ha de plantejar la quarantena dels grups de convivència afectats, ia més a més es podria plantejar la interrupció de l'activitat presencial del centre educatiu.

Reiteren el missatge: l'escola és segura

Des de la Conselleria d'Educació se segueix defensant i donant raons per mantenir oberts els centres educatius: “Ens ajuda a contenir els contagis i a tallar les cadenes de transmissió. Però sobretot perquè l’escola garanteix la igualtat d’oportunitats i ens ajudarà a pal·liar les desigualtats socials que la pandèmia ha creat en l’alumnat”, ha assegurat Núria Cuenca, secretària d’Educació. I recorda que “l’escola ens ajuda a conscienciar sobre les mesures d’autoprotecció. Els alumnes ens donen un exemple d’adaptació a les mesures amb quotidianitat, gràcies al seu esforç”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat