El Procicat ha decidit allargar les mesures actuals contra la pandèmia del coronavirus dues setmanes més, fins diumenge 7 de febrer, segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha pogut confirmar ElNacional.cat. Així ho haurien decidit en una reunió aquest dimecres al matí.

card coronavirus restriccions elnacional.cat

Aquesta prolongació implica el confinament municipal diari, el tancament de centres comercials i botigues de més de 400 metres quadrats i durant el cap de setmana també el tancament de tots aquells comerços que no siguin essencials.

Pressió hospitalària

Tot just aquest dimecres les dades diàries del coronavirus han mostrat una evolució poc favorable als hospitals. De fet, això és el que més preocupa per la pressió que pugui rebre el sistema. Així, doncs, els ingressos hospitalaris i el nombre de pacients a l'UCI són dades clau per veure com evoluciona la pandèmia a Catalunya. Un fet que preocupa des de fa dies el personal sanitari és que aquesta vegada no es parteix de zero. Pel que fa als nous ingressos, pugen. Salut n'ha notificat un total de 2.825, trenta-set més que ahir. Els pacients d'UCI també pugen, de 590 a 612vint-i-dos més.

Pel que fa als nous contagis, la xifra se situa en 3.992, lleugerament inferior a la dada d'ahir, que era de 4.136​. Dilluns se'n van notificar 2.533 i diumenge 2.490​. Cal tenir en compte, però, que els caps de setmana es realitzen menys tests. Tot i això, les dades de positius diaris no diuen gran cosa per si soles, cal observar la tendència general dels indicadors de la pandèmia, que no crida gaire a l'optimisme

La soca britànica "anirà creixent a partir d'ara"

Salut ha confirmat aquest dimecres que a Catalunya s'han detectat 16 casos de la soca britànica. Així ho ha explicat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha detallat en una entrevista a RAC1 que els hospitals han acordat un protocol per seqüenciar la variant britànica del coronavirus. "Això anirà creixent a partir d'ara".

Precisament per aquest motiu, Argimon s'ha mostrat partidari d'avançar el confinament nocturn a les vuit del vespre. "Si es manté a les deu, tampoc no em preocupa gaire perquè de vuit a deu la interacció és mínima", ha constatat. Ara bé, davant d'una possible rebaixa de les dades Covid, el secretari de Salut Pública ha manifestat que prefereix mantenir les restriccions actuals. "El confinament municipal s'està demostrant efectiu". En aquest sentit, recordant l'acceleració dels contagis a principi de desembre, Argimon ha assumit part de culpa amb el canvi de confinament municipal a comarcal.