Salut ha confirmat aquest dimecres que a Catalunya s'han detectat 16 casos de la soca britànica. Així ho ha explicat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha detallat en una entrevista a RAC1 que els hospitals han acordat un protocol per seqüenciar la variant britànica del coronavirus. "Això anirà creixent a partir d'ara".

Sobre la taula, una situació complicada on els ingressos hospitalaris i a les UCI no paren de pujar. De fet, la pressió hospitalària és el que més preocupa per la pressió que pugui rebre el sistema. Així, doncs, els ingressos hospitalaris i el nombre de pacients a l'UCI són dades clau per veure com evoluciona la pandèmia a Catalunya. Pel que fa als nous ingressos, pugen. Salut n'ha notificat un total de 2.825, trenta-set més que ahir. Els pacients d'UCI també pugen, de 590 a 612vint-i-dos més.

Precisament per aquest motiu, Argimon s'ha mostrat partidari d'avançar el confinament nocturn a les vuit del vespre. "Si es manté a les deu, tampoc no em preocupa gaire perquè de vuit a deu la interacció és mínima", ha constatat. Ara bé, davant d'una possible rebaixa de les dades Covid, el secretari de Salut Pública ha manifestat que prefereix mantenir les restriccions actuals. "El confinament municipal s'està demostrant efectiu". En aquest sentit, recordant l'acceleració dels contagis a principi de desembre, Argimon ha assumit part de culpa amb el canvi de confinament municipal a comarcal. 

Què passarà amb les eleccions?

Per altra banda, sobre un dels altres temes que hi ha sobre la taula, el de les eleccions, Argimon ha volgut deixar clara la previsió de dades que hi ha per al 14 de febrer. Si ara hi ha uns 26.000 infectats, tenint en compte que de mitjana cada persona té quatre contactes propers, el dia de les eleccions unes 130.000 persones no podrien votar.

El retard de les vacunes

"Impresentable". D'aquesta manera ha definit Argimon, durant l'entrevista a RAC1, la reducció de la quantitat de vacunes que les empreses farmacèutiques distribueixen cada setmana. D'aquesta manera, tal com la consellera de Salut, Alba Vergés, va exposar aquest dilluns, des del Departament esperen que sigui cosa d'aquesta setmana.

Així, ha aprofitat també per recordar que la reserva de dosis actuals que hi ha a Catalunya s'està fent servir per posar segones dosis a les persones que ja han rebut la primera i que els toca 21 dies després rebre la segona tongada. 




     

     

    Imatge principal: test ràpid d'antígens per a la detecció de coronavirus / Efe