La Generalitat ha tancat la guarderia municipal Montsant de Reus (Baix Camp) per un professor que ha donat positiu en les proves de la Covid-19, segons informa el Departament d'Educació. La llar d'infants compta amb 30 alumnes i 7 docents, que ara hauran de guardar confinament a casa seva.

Es tracta de l'únic centre educatiu tancat a Catalunya, tot i que aquest divendres s'han registrat 1.330 grups confinats; 32.440 persones de la comunitat educativa en quarantena i 4.936 positius acumulats des del començament del curs. Educació controla 5.131 centres en total mitjançant l'aplicació Traçacovid, segons la qual, el tancament de l'escola bressol suposa el 0,02% del total.

Els centres educatius de Tarragona registren una tendència a l'alça amb 343 positius -15 més que dijous- i 2.417 confinats, 260 més que ahir.

Reus crea una línia d'ajuts per la cultura i l'educació

L'Ajuntament de Reus va anunciar aquest dimecres que ha creat una nova línia d'ajuts del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus específics per als sectors de la cultura i l'educació de la ciutat. La vicealcaldessa, Noemí Llauradó, va avançar que la nova línia de subvencions estarà dotada amb una partida de 100.000 euros.

Es preveuen ajuts d'entre 1.000 i 1.500 euros adreçats a petites i mitjanes empreses i autònoms d'aquests dos sectors que estan patint les conseqüències econòmiques de la pandèmia de la covid-19. D'altra banda, el govern municipal ha indicat que el desplegament de les mesures econòmiques previstes en el Pla de Reactivació arribarà la setmana que ve al 80%.

Pel que fa els ajuts a empreses i autònoms l'Ajuntament ha obert la convocatòria de les dues línies de subvencions, a les quals destinarà 400.000 euros. Fins ara, sumades les dues línies, 374 empreses han presentat sol·licitud per rebre aquests ajuts extraordinaris que. A més, si s'inclou la convocatòria d'ajuts a empreses i emprenedors, la xifra de sol·licituds s'enfila a les 418.

Imatge principal: Recurs del carrer Llovera de Reus / ACN

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat