L'Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz encapçala els índexs d'excel·lència hospitalària a Espanya per acumulació de referències de la comunitat mèdica i dels seus usuaris. Aquest és un dels mèrits que l'ha situat entre els 20 millors hospitals del món, segons la revista 'Forbes'.

"Quan el 1963 l''Instituto de Investigaciones Médicas' i la 'Clínica de la Concepción' es van unificar per formar la 'Fundación Jiménez Díaz', va néixer un model hospitalari a Espanya, que unia tres potes fonamentals: l'assistencial, la docent i la investigadora", recull la publicació. "Des d'aleshores, la Fundación Jiménez Díaz ha estat sempre un pas per davant en l'àmbit sanitari espanyol", afegeix.

Segons assenyala 'Forbes', la Fundación Jiménez Díaz és l'únic hospital espanyol que ha aconseguit entrar a la llista. Al compromís per situar-se sempre en l'avantguarda del sector sanitari, s'uneix el seu caràcter pioner en tecnologia i model hospitalari, però també l'excel·lència en moments clau com la crisi sanitària del coronavirus.

Prova d'això és que va ser l'hospital espanyol amb més ocupació per pacients de Covid en les seves UCI, segons una anàlisi de les dades del Ministeri de Sanitat realitzat recent per Maldita.es; i també va ser escollit com un dels tres hospitals espanyols amb millor abordatge clínic de la pandèmia, segons el 'Monitor de Reputación Sanitario' (Merco). Així mateix, la Fundación Jiménez Díaz va ser la primera en obtenir el certificat com a Protegit davant la Covid per Aenor.

A més, el centre de referència madrileny es convertia a començaments d'aquest any al primer hospital del món en rebre el prestigiós EFQM Global Award, el reconeixement a l'Excel·lència en Gestió de més prestigi internacional.

Llistat internacional

Alguns dels criteris que ha seguit 'Forbes' a l'hora de l'elaborar el llistat fan referència a diversos factors d'excel·lència, així com a altres classificacions de prestigi internacional com 'Newsweek' o 'Webometrics'. Aquestes, tal com detalla 'Forbes', se sustenten en les recomanacions de la comunitat metgessa internacional, les dades d'experiència dels pacients i també en els Principis de Berlín (2019) per a l'avaluació de les institucions docents, atès el caràcter acadèmic i investigador de la majoria dels centres.

Després d'una minuciosa anàlisi, la publicació ha seleccionat, a més d'a la Fundación Jiménez Díaz, a centres de la talla dels nord-americans Clínica Mayo de Rochester, a Minnesota, o el John Hopkins Hospital, de Baltimore, Meryland. Completen el llistat de vint el Toronto General Hospital (Toronto, Canadà), Centre Hospitalier Vaudios Lausanne (Lausana, Suïssa), MD Anderson Cancer Center (Houston, Texas, EUA), Hôpitaux Pitié Salpêtrière (París, França) i Clínica Universitària d'Heidelberg (Heidelberg, Alemanya). Així com Mount Sinai (Toronto, Canadà), Royal Berkshire Hospital (Reading, Berkshire, Regne Unit), Institut Curie (París, França), Hospital Universitari d'Oslo (Noruega), Asan Medical Center (Séul, Corea del Sud), Hospital Israelita Albert Einstein (São Paulo, Brasil), St. Luke's International Hospital (Tòquio, Japó), University College London Hospital (Londres, Regne Unit) i The Royal Children's Hospital (Melbourne, Austràlia); així com el Singapore General Hospital (Singapur), Karolinska University Hospital (Suècia) o el Cleveland Clinic (Ohio).