Ja fa unes setmanes que el Ministeri de Sanitat va obrir la porta a la quarta dosi de la vacuna contra la covid, que inicialment es dirigirà cap a les persones més grans i vulnerables davant la malaltia, ja que són les que més risc tenen d'haver d'ingressar i fins i tot de morir per coronavirus. Aquesta, semblava que es començaria a inocular després de l'estiu, arribats a la tardor, però dues de les veus més autoritzades en matèria de covid han demanat que aquestes dosis de reforç es posin com més aviat millor a aquests grups de persones. Ho han reclamat tant la doctora Magda Campins com el president del  Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós. 

Magada Campins demana la quarta dosi 

Per un costat, la presidenta del Comitè Científic Assessor contra la Covid, Magda Campins, ha apostat per posar-la ja a majors de 80 anys i a usuaris de residències. "No veig massa sentit a haver d'esperar a la tardor", ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, justificant-ho pel fet que la incidència de la covid està pujant. La  majoria de casos són de la variant BA5, un nou llinatge d'òmicron que és encara més contagiosa i provoca reinfeccions, però no és més greu. El problema rau en el fet que s'escampa més fàcilment, i, per tant, hi ha més casos que poden arribar al hospital. Davant aquesta setena onada, de la qual Campins considera que ja en podem parlar, no s'ha de tornar a les restriccions: "És epidemiològicament innecessari i la població no ho entendria". En canvi, creu que és més important "conscienciar i protegir els més vulnerables", referint-se a persones de més de 60 anys, especialment aquelles que tinguin patologies prèvies, a qui recomana que portin mascaretes al interior. 

Poques terceres dosis entre la gent jove

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, s'ha manifestat d'una manera similar en una entrevista a RAC1 en la que ha centrat les seves paraules a denunciar la manca de professionals que hi ha Catalunya, quelcom que dificulta la lluita contra la pandèmia però també contra qualsevol altra malaltia. Sobre la quarta dosi de la vacuna contra la covid, ja que tampoc creu que hi hagi cap motiu per retardar-la mentre creixen els casos, perquè "la vacuna mostra una gran eficàcia davant els casos greus de coronavirus". Alhora, però, ha lamentat que són molts els catalans, especialment dels grups d'edat més joves, que han optat per no vacunar-se amb la tercera dosi, quelcom "imprescindible". 

"He tingut converses amb diversos experts, entre ells Magda Campins, i sé que la comissió d'experts recomanarà que es comenci a vacunar ja a la gent gran. Això no és perquè la subvariant no se les puguin saltar, però sabem que els casos més greus queden més protegits si la immunitat està inferida. Per això, crec que és absolutament recomanable posar la quarta dosi a la gent gran com més aviat millor", ha conclòs, recomanant també l'ús de mascareta per la gent gran en espais tancats.