L'Índia ha superat aquest dimecres la barrera de les 200.000 morts per coronavirus després de registrar una xifra rècord que supera els 3.000 morts en les últimes 24 hores després d'un lleu descens dimarts, mentre el nombre de contagis es va situar per primera vegada per sobre dels 360.000 diaris.

Les últimes dades mantenen l'Índia a l'epicentre global de la pandèmia en comunicar 3.293 morts un sol dia, mentre el nombre de contagis es va elevar fins a les 360.960 nous positius, segons ha informat el Ministeri de Salut indi.

 

A prop dels 20 milions de contagis

Amb aquestes noves xifres, que eleven el total de morts als 201.187 i els 19,7 milions de contagis des de l'inici de la pandèmia, el país asiàtic es manté com el quart amb més morts per darrere dels Estats Units, Mèxic i el Brasil.

L'Índia ha viscut la seva pitjor jornada després que dimarts els números donessin un petit respir al país, després d'experimentar una baixada de més de 30.000 casos i 41 morts que no es produïa en diversos dies.

Els rècords també es van batre en regions com Nova Delhi, que ha informat d'un total de 24.149 nous contagis i 381 de morts en un sol dia, la taxa de mortalitat més gran que ha experimentat aquesta ciutat d'uns 20 milions d'habitants.

A més, l'estat occidental de Maharashtra, el més colpejat per la pandèmia, també ha batut rècords de xifres amb 66.358 nous positius i 895 morts en les últimes 24 hores.

Índia coronavirus EFE

Un home es comprova la pressió a la sang abans de rebre la vacuna contra la Covid / EFE

Crisi de subministraments

La gravetat d'aquesta segona onada de Covid al país asiàtic, que ha impactat amb més virulència que la primera corba que va registrar el seu pic el mes de setembre, ha provocat una crisi de subministraments a diversos hospitals de les regions més afectades.

Mentre el país intenta aconseguir oxigen, les imatges de crematoris desbordats i la sobresaturació de pacients a les unitats de cures intensives han despertat el compromís de diversos països, que han començat a enviar ajuda.

Davant d'aquesta situació, l'Índia concentra tota l'esperança en la seva ambiciosa campanya de vacunació en la qual, fins al moment, s'ha administrat gairebé 148 milions de dosi des que va començar el gener passat, 2,5 milions d'elles en les últimes 24 hores.

 

Foto principal: El cadàver d'una persona que ha perdut la vida per culpa de la Covid / EFE