El Ministeri de Sanitat ha informat aquest dijous de 2.935 nous casos de coronavirus en les últimes 24 hores. Això suposa una considerable pujada en comparació amb els 1.690 d'ahir. A més, se n'ha actualitzat la xifra de positius des de l'inici de la pandèmia, que se situa en 337.334, gairebé 8.000 més que aquest dimecres (329.784).

A diferència dels últims dies, la comunitat que més positius suma en les últimes hores és Madrid que n'ha acumulat 842 en l'últim dia, molt per sobre de la segona comunitat amb més casos, el País Basc, que n'ha sumat 545, i més del doble que l'Aragó (418), que és la tercera comunitat amb més casos nous. Pel que fa a Catalunya, ha diagnosticat 164 casos nous.

En l'última setmana han mort fins a 70 persones amb prova diagnòstica confirmada de Covid, davant els 65 de què va informar ahir Sanitat. El nombre de morts se situa en 28.605, segons les xifres oficials del Ministeri. De les 70 defuncions en els últims set dies, 20 han estat a l'Aragó i 14 a Madrid. Catalunya ha acumulat tres defuncions més. 

D'altra banda, també avancen amb força els ingressos hospitalaris, amb 953 en la passada setmana (129.009 durant tota la pandèmia), i 51 en unitats de cures intensives (11.926 en el còmput general de la covid-19 a Espanya).

Tot i el gran augment de casos de coronavirus en l'últim dia, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha descartat per ara un nou confinament de la població i ha qualificat de "faules" els rumors que parlen d'aquesta possibilitat. Alhora, Simón, ha alertat que Espanya segueix estant en risc amb relació al coronavirus i que la transmissió està augmentant en totes comunitats i aquest fet "no es pot perdre de vista", tot i que no arriba als nivells de transmissió del mes de març.

Pel que fa a la prohibició del tabac en algunes comunitats, Simón s'ha mostrat favorable sempre que sigui a l'hora de parlar del correcte ús de les mascaretes. En aquest sentit també ha assegurat que no s'hauria de poder realitzar cap mena d'activitat sense mascareta si no es pot respectar la distància de seguretat, posant com a exemple fumar, menjar o beure.