Amb una incidència acumulada de 469,50 casos, la situació dels contagis de la covid-19 a Espanya és crítica. Encara que la situació dels hospitals encara està sota control, els centres hospitalaris estan al 3,72% de la seva capacitat i les UCI al 8,75%, molts sanitaris estan preocupats per quin serà l'impacte final de la cinquena onada i quantes víctimes deixarà.

És el cas de la Isabel Núñez, zeladora del Sistema de Salut d'Andalusia i que treballa a Màlaga. En un post de Facebook que s'ha fet viral, Núñez carrega contra la inconsciència de les persones que no s'han protegit prou contra el coronavirus i les envia, literalment, a la merda. "Que us donin!", ha escrit en un post on fa la botifarra a les persones que no han actuat, segons ella considera, de la manera correcta. 

"Pels 600 que vau decidir celebrar un casament de dos dies amb la seva gresca corresponent i ens esteu ara col·lapsant les urgències [...] I per vosaltres, que el botellon del cap de setmana no es podia desaprofitar i ens dieu que sou joves i heu de "VIURE", on deixeu l'esperit indomable i aventurer quan arribeu cagats i ploriquegeu amb el primer hisop del test d'antígens?", ha escrit.

Així, assenyala aquestes persones com a causants dels contagis de les "víctimes col·laterals". "La jove intubada que acaba de donar a llum amb el seu nadó prematur també malalt, són les vostres "víctimes col·laterals" [...]. O l'auxiliar de biblioteca de 29 amb un contracte d'estiu que he ingressat en planta covid i al qual, durant tot el camí, que és llarg, he intentat animar i treure-li una mica de la por i pànic que portava i que em deia que havia deixat dona i nens a casa i pels quals estava molt preocupat", segueix Núñez. 

No sense oblidar als sanitaris, que estan en la primera línia de la nova onada de contagis. "Després de 16 mesos de lluita tornem a estar en plena onada, gràcies a l'egoisme i l'estupidesa humana. Però és igual segur que estaran preparant un altre casament multitudinari de tres dies i planificant els botellons i festes pel proper cap de setmana. Doncs per una vegada aparcaré la meva educació i em permetré el gest. Que us donin!"

 

Imatge principal, UCI de l'Hospital del Mar a Barcelona / Sergi Alcàzar