El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dimarts la resolució perquè entri en vigor el tancament de botigues 24 hores entre les 22 i les 7 hores i la suspensió de les activitats a centres cívics.

El document també estableix que en àrees de servei d'autopistes i altres vies, les activitats de restauració es podran prestar exclusivament mitjançant serveis d'entrega al mateix establiment, sense fer ús dels espais interiors i garantint l'entrega individual i separada del client.

 

Equipaments cívics

Pel que fa als equipaments cívics, se suspenen les activitats que impliquin presencialitat, però queden exclosos els programes d'intervenció socioeducativa, lleure educatiu de menors i activitats d'intervenció social, com ara menjadors.

La resolució concreta que hauran de tancar a les 22 hores totes aquelles botigues de conveniència, establiments comercials annexos a les gasolineres i els de menys de 300 metres quadrats de superfície de venda, així com tots els ubicats en municipis turístics.

D'altra banda, el document puntualitza que els restaurants dels hotels i altres allotjament turístics també poden prestar serveis d'entrega a domicili o recollida a l'establiment amb cita prèvia. També estableix que queden fora del tancament de bars i restaurants decretat des del passat divendres els serveis de restauració de centres de formació i els destinats a les persones treballadores.

Evitar la compra d'alcohol

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va anunciar dilluns aquestes noves mesures per evitar la propagació del coronavirus: "Volem que tanquin a la mateixa hora que es tanquen els parcs públics amb la intenció que no hi hagi la compra d'alcohol i evitar els botellons. Si tenim els comerços tancats a les nits, que és quan la gent jove hi anava a comprar l'alcohol per fer les seves festes, també podem reduir el contagi".