Ja són 2.897 els grups escolars confinats per algun positiu de Covid-19, 1351 més que els declarats el passat dissabte. Segons dades del Departament d'Educació actualitzades aquest dilluns, la xifra representa el 4,02% del total. A més, hi ha 70.690 persones confinades, 8.612 més que en el balanç anterior. D'aquestes, 67.500 són alumnes, 3.059 docents i 131 personal extern.

En els darrers 10 dies s'han confirmat 5.736 positius, dels quals 5.124 entre alumnat, 561 entre docents i 51 entre personal extern. En total, la xifra de casos de Covid-19 acumulats ja s'eleva a 13.556, 1.531 més que en el darrer balanç. Actualment, però, no hi ha cap centre tancat a Catalunya a causa del coronavirus.

Situació de la pandèmia crítica a Catalunya

La situació epidemiològica segueix sent molt greu, amb el risc de rebrot desbocat i xifres rècord de nous contagis. Amb el toc de queda nocturn ja vigent i el confinament total els caps de setmana damunt la taula, la darrera actualització de les dades confirma que la segona onada de la pandèmia segueix accelerada: el risc de rebrot se situa en 841 punts, pels 788 del dia anterior, amb 4.167 casos positius més.

UCI hospital mataró coronavirus - ACN

La situació crítica de la Covid-19 ja se sent als hospitals, on hi ha més del 80% dels llits UCI ocupats. / Efe

Aquesta pressió es deixa sentir als hospitals, on ja hi ha 2.017 persones ingressades per coronavirus, segons ha informat avui dilluns el Departament de Salut.

Tancar les escoles per l'augment de Covid-19?

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, és rotund sobre la idea de tancar les escoles davant l'augment de contagis per coronavirus: "No tancaran mai". Considera que aquestes són un motor social, comunitari i econòmic. "L'escola s'ha de comportar com la resta de la societat, amb això estem d'acord. I què vol dir? Amb activitat, l'escola no pot estar tancada", va remarcar el passat divendres.

La resposta, en roda de premsa, ha anat dirigida clarament cap al físic i investigador de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Àlex Arenas. En una entrevista a Catalunya Ràdio divendres passat, va dir que les escoles s'haurien de tancar unes setmanes. Bargalló nega l'afirmació i assegura que es basa en els estudis que Vall d'Hebron i Sant Joan de Déu han publicat i també d'acord amb la direcció que segueix el Director General de Salut Pública, Josep Maria Argimon.