La quantitat de sexe de què gaudeix una persona canvia al llarg de la seva vida. Per tant, no es pot definir a través d'una freqüència concreta ni adequada: depèn de múltiples factors entre els quals es troben l'edat, les fluctuacions en el desig sexual i l'estat de la relació que es té amb els altres.

També és cert que moltes persones gaudeixen d'una vida plena i satisfactòria sense tenir relacions sexuals. De fet, en teoria no es té per què notar cap efecte físic secundari a conseqüència de l'abstinència. Tanmateix, nombrosos estudis han demostrat que mantenir relacions sexuals regulars produeix beneficis per a la salut, per la qual cosa sí que es podrien assenyalar alguns efectes de no mantenir relacions sexuals durant un període prolongat. Aquests són alguns d'ells.

Parella llit

En els homes, la salut de la pròstata pot beneficiar-se de l'ejaculació freqüent. Un estudi realitzat el 2016, per exemple, va concloure que els homes que ejaculaven 21 vegades al mes tenien un menor risc de patir càncer de pròstata en comparació amb els que ejaculaven de 4 a 7 vegades al mes. Per a les dones, l'activitat sexual freqüent, sigui en parella o en solitari, pot enfortir els músculs del pis pelvià, millorar la funció de la bufeta i reduir la incontinència i les fugues.

No tenir sexe es tradueix, així mateix, en un pitjor funcionament del sistema immunològic. Segons una investigació duta a terme per la Universitat de Pennsylvania, les persones que practiquen sexe una o dues vegades per setmana incrementen fins i tot en un 30% els nivells d'immunoglobulina A, un tipus d'anticòs que es troba principalment en les de les vies respiratòries i el tracte gastrointestinal, així com a la saliva i les llàgrimes, fonamentals per impedir el desenvolupament de virus.

Els homes que passen molt temps sense tenir relacions sexuals tenen un risc més gran d'experimentar disfunció erèctil. Tal com va revelar un article publicat en l'American Journal of Medicine, concretament hi ha un doble de possibilitats de patir-la entre els homes celibataris.

La ciència també ha demostrat que el sexe és una bona manera de mantenir a ratlla l'ansietat. Aquelles persones que s'abstenen de tenir relacions sexuals durant un període de temps prolongat, té més possibilitats de tenir problemes a l'hora d'enfrontar-se a situacions estressants.

Ombra dona

Les dones que estan travessant la menopausa també poden patir efectes més negatius en el cas de no tenir relacions sexuals. De fet, el no tenir penetració vaginal no es tradueix que les parets vaginals perdin el seu gruix i acabin derivant en relacions sexuals doloroses.