El Departament d'Educació preveu que els alumnes d'estudis postobligatoris puguin tornar a la presencialitat tant bon punt millori l'ocupació a les UCI i, en tot cas, abans d'acabar el curs. El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha explicat que aquesta és la proposta que han fet al Procicat i ha assegurat que les autoritats sanitàries no ho veuen malament. De fet, ha afirmat que si les dades d'ocupació de les UCI haguessin estat millors després de Setmana Santa, "s'hauria acordat així".

Aquest retorn s'intentarà garantir especialment per als alumnes de segon de batxillerat que han de fer la selectivitat. A més, ha afirmat que no es plantegen "de cap de les maneres" que el curs vinent comenci amb un sistema que no sigui el presencial.

Bargalló ha insistit que la intenció d'Educació és recuperar la presencialitat a batxillerat i FP al més aviat possible i especialment per als alumnes de segon curs de batxillerat i els d'FP que tenen més necessitats de tallers i elements que només dona el fet de ser a l'aula.

"Espero que ben aviat arribem als indicadors que ens ho permetin fer", ha manifestat Bargalló durant la roda de premsa de presentació de l'oferta educativa de la postobligatòria per al curs vinent.

Josep Bargalló conseller educació ACN

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló / ACN

Classes presencials, la millor opció

El conseller ha afegit que està demostrat que la presencialitat és sempre la millor opció, però ha apuntat que l'evolució de la pandèmia ha obligat a mantenir el sistema semipresencial. Així, ha assegurat que comparteix la preocupació de les autoritats sanitàries i ha afirmat que seran aquestes les que determinaran quan es pot recuperar la presencialitat.

El curs va començar amb estudis presencials però es va haver d'instaurar un sistema híbrid a finals d'octubre per l'empitjorament de la pandèmia. Aquest sistema s'ha mantingut fins ara, quan acaba de començar el tercer trimestre del curs.

Els grups escolars confinats

Les escoles catalanes han comptabilitzat aquest dimecres 892 grups estables confinats, un 1,24% del total, i quatre centres tancats per brots de coronavirus, un 0,08% del total.

La xifra de 892 grups confinats suposa un augment de 167 respecte al recompte anterior, ha informat la Conselleria d'Educació. Hi ha 22.780 persones que pertanyen a la comunitat educativa en quarantena: 21.695 alumnes, 1.007 docents i personal intern, i 78 treballadors externs.

 

Foto principal: Alumnes d'institut treballant amb les mesures de prevenció de la Covid / Sergi Acàzar