Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) es duran a terme a Catalunya entre els dies 8 i 11 de juny i mantindran l'estructura i organització que es va aplicar en la convocatòria de l'any passat, han confirmat fonts de la Secretaria d'Universitats de la Generalitat (SUR).

Segons les mateixes fonts, a la convocatòria del 2021 "es mantindran les adaptacions adoptades en la del 2020", amb l'única diferència que les PAU "tornen a les dates de sempre", al mes de juny, encara que, com l'any passat, se seguiran duent a terme en 4 dies en lloc dels 3 que eren habituals abans de la pandèmia.

Selectivitat 2020 coronavirus 1   ACN

Imatge de la Selectivitat 2020, amb tots els alumnes protegits amb mascareta / ACN

Mesures de protecció contra la Covid

Així, com en l'edició del 2020, les proves estaran marcades per un major distanciament entre alumnes, l'ús de mascareta i altres mesures d'higiene i més flexibilitat en les opcions a desenvolupar per l'alumne en cada prova.

De la mateixa manera que el 2020, es mantindran tres franges horàries per als exàmens, que són de 09.00 a 10.30, de 12.00 a 13.30h i de 15.00 a 16.30, i les pauses entre proves es destinaran a la neteja i desinfecció de les instal·lacions.

Més espais per fer les proves

Com l'any passat, els exàmens de les PAU seran en universitats, però també en centres de secundària, públics i concertats, per habilitar més espais i afavorir el compliment de les mesures de seguretat i higiene establertes per les autoritats sanitàries per fer front a la Covid-19.

Les PAU 2020 es van celebrar en 216 tribunals (165 el 2019) entre universitats i instituts, situats a 63 municipis (20 el 2019), amb la finalitat d'evitar els desplaçaments en la mesura del possible i que els alumnes esperessin poc entre exàmens.

Selectivitat Lleida

Alumnes de Lleida a punt de començar les proves de la Selectivitat / ACN

La prematrícula

La prematrícula a la prova del 2021 per a estudiants de 2º de Batxillerat s'ha establert entre el dimarts 16 de febrer i el dilluns 1 de març. La matrícula per a alumnes que cursin actualment 2on de Batxillerat i pels que cursen actualment o hagin cursat anteriorment un Cicle de Formació Professional de Grau Superior, serà del 14 al 27 de maig.

El 25 de juny es coneixeran els resultats de les proves i la convocatòria extraordinària serà entre els dies 7, 8 i 9 de setembre.

D'altra banda, la Prova d'Aptitud Personal (PAP) dels graus d'Educació Infantil i Educació Primària es durà a terme el proper 10 d'abril, abans de la selectivitat, a diferència del que va ocórrer l'any passat, i els resultats es coneixeran el 4 de maig