Coneix alguns dels millors metges internistes que exerceixen als hospitals públics i privats de Catalunya, segons els experts del Instituto de coordenadas de Gobernanza y Economía Aplicada.

Un llistat que s'ha elaborat en funció de l'activitat assistencial i de l'activitat investigadora i docent dels sanitaris, els noms del qual i centres es donaran a conèixer al llarg d'aquest 2021 segons cada especialització.

Dr. Ángel Charte González
Servei Mèdic Quirónsalud de MotoGP™ i Hospital Universitari Dexeus

El doctor Ángel Charte González és una eminència en medicina interna, actual director mèdic del Servei Mèdic de MotoGP™ i cap del Servei de Medicina Interna a l'Hospital Universitari Dexeus, on s'ofereix un servei integral i interdisciplinari per tractar problemes mèdics des d'una visió global i integrada pel diagnòstic de processos complexos, pluripatològics, rars o complicacions de malalties agudes. El Dr. Ángel Charte és especialista en medicina interna amb una extensa activitat que al llarg de la seva trajectòria professional ha compaginat amb la docència, sent professor associat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Dr. Miquel Vilardell i Tarrés
Hospital Universitari Dexeus

Aquest catedràtic emèrit de medicina interna per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha estat cap del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Vall d'Hebrón de Barcelona. El Dr. Miquel Vilardell ha presidit les societats catalana i espanyola de medicina interna i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), a més de ser membre numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC) i de l'Institut d'Estudis Catalans (l'IEC). El 2015 va rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement a tot el seu treball en l'àmbit assistencial, acadèmic i corporatiu, i, un any més tard, li va ser atorgada la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari. En l'actualitat continua exercint de metge com a consultor sènior a l'Hospital Universitari Dexeus.

Dr. Rafael Esteban Mur
Hospital Universitari Vall d'Hebron

El Dr. Rafael Esteban Mur va rebre l'abril de 2019 el Premi Nacional Medicina Segle XXI en la categoria d'Hepatologia, guardó que promou l'excel·lència i el coneixement a través de la docència, la investigació, l'atenció al pacient i el networking proactiu. La trajectòria professional i docent d'aquest metge, cap del Servei de Medicina Interna - Hepatologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, cap de Servei de Medicina Interna de l'Hospital Quirónsalud Barcelona i catedràtic de medicina de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, li han servit per configurar una àmplia experiència en medicina interna, especialment en Hepatologia, la qual cosa li ha permès ser membre de diferents societats, com la Societat Espanyola de Medicina Interna (SEMI); Hepatitis Scientific Memoranda dels National Institutes of Health (Bethesda, EE. UU.), o la Societat Americana per a l'Estudi de les Malalties del Fetge, entre d'altres. Fins a data d'avui, ha realitzat més de 215 publicacions nacionals i internacionals, ha participat en més de 140 ponències i ha realitzat més d'un centenar de conferències i cursos, a més de ser autor d'una desena de capítols en llibres.

Dra. Monica Ruiz Pombo
Cap de Servei de l'Hospital Viladecans

La doctora Ruiz és llicenciada en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctora en medicina, amb una tesi sobre malaltia mixta del teixit conjuntiu. Va fer la residència a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i, posteriorment, es va incorporar a l'Hospital de San Rafael com a metgessa adjunta, on ha treballat fins ara.

A començaments de l'any 2019, va ser nomenada coordinadora de l'Hospital de Dia del centre barceloní, després d'haver rebut l'encàrrec de muntar aquest recurs, que no existia abans, i que li ha permès donar sortida principalment a malalts amb pluripatologia, amb una alta taxa de comorbiditat i de reingrés, habituals dels serveis d'urgències. Des de l'any 2017, la doctora és professora associada a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. També és directora del Consell Català de Ressuscitació i instructora de suport vital bàsic i desfibril·lació externa automàtica.

Dr. Alfonso Lopez Soto
Hospital Clínic de Barcelona

El doctor Lopez és llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor en medicina per la Universitat de Barcelona. El doctor és especialista en medicina interna per l'Hospital Clínic de Barcelona. Actualment, és el cap del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Clínic de Barcelona i de barnaclínic+, així com a professor associat de medicina a la Universitat de Barcelona.

Entre les seves especialitats, destaquen les malalties cròniques lligades a l'envelliment; el control de pacients amb pluripatologia (pacients amb diverses malalties simultànies que requereix la visió global d'un internista); malalties rares o de diagnòstic difícil i el diagnòstic i seguiment de la Covid-19. En l'àmbit de la investigació, el doctor és autor de més de 120 articles en revistes nacionals i estrangeres de "peer review" i ha presentat més de 100 comunicacions en congressos.

Dra. Cristina Tural
Hospital Germans Trias i Pujol

Responsable d'hospitalització del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Germans Trias. Metgessa especialista i doctora en medicina. Responsable de la gestió de l'hospitalització. Atén una consulta en la Unitat del VIH. La seva línia d'investigació està centrada en la infecció pel VIH i les coinfeccions víriques, principalment per virus hepatotropos. És professora associada de medicina de la UAB i corresponsable de l'assignatura Aprenentatge Integrat en Medicina III. També és tutora de pràctiques i seminaris de Fisiopatologia i semiologia i de Bases biològiques de la patologia.

Dr. Álex Soriano
Hospital Clínic de Barcelona

Especialista en medicina interna i doctor per la Universitat de Barcelona el 2006. La seva aportació científica se centra en el tractament i maneig de bacterièmies, infeccions en Unitats de Cures Intensives i infeccions relacionades amb implants ortopèdics. Té més de 200 articles en revistes nacionals i internacionals amb més de 7.000 cites i un índex H de 42 i i10 de 136. El doctor és l'actual Cap de Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic de Barcelona i Líder del Grup d'Infeccions Nosocomials d'Institut d'Investigació en Biomedicina Agustí Pi-Sunyer (IDIBAPS).

El doctor Soriano ha tingut un paper fonamental durant la pandèmia, especialment amb el desenvolupament de l'antiviral remdesivir per al tractament de pacients amb coronavirus.

Dra. Aitziber Salazar
Hospital Quirónsalud del Vallès

La doctora Salazar és llicenciada en medicina i cirurgia per la Universitat del País Basc (Unitat Docent de l'Hospital de Cruces), el 1994. Va finalitzar l'especialitat de medicina interna el 25 de maig de 2003 a l'Hospital de Txagorritxu de Vitòria, Àlaba. Va realitzar diverses rotacions fora de l'hospital: tres mesos al servei de Microbiologia i Malalties Infeccioses de l'hospital Gregorio Marañón, sota la supervisió de la Dra. Pilar Miralles, i tres mesos en la Unitat de Cures Pal·liatives de l'Hospital de Bellvitge, sota la supervisió del Dr. Gómez Batiste. Va obtenir el màster oficial en "Atenció integral al pacient crític i emergències" i el màster en "Direcció i administració d'empreses (MBA): especialitat en gestió sanitària".

Actualment, exerceix des de desembre de 2019 com a metgessa adjunta del servei de medicina interna de l'Hospital Quirónsalud del Vallès sent, des de maig de 2020, responsable de servei. Ha participat en nombrosos congressos i ha donat classes de cursos de RCP bàsica i atenció inicial al pacient politraumàtic en la federació basca de salvament i socorrisme, i en el curs sobre cures pal·liatives per a residents de família de tercer any, celebrat a l'hospital de Txagorritxu.



Dr. Xavier Solanich Moreno
Hospital de Bellvitge

El doctor Solanich és en l'actualitat metge especialista en medicina interna a l'Hospital Universitari Bellvitge. Es va llicenciar en medicina a la Universitat Rovira i Virgili (1998-2004), va realitzar el màster en malalties autoimmunes, el màster en malalties cardiovasculars i el màster en immunologia avançada a la Universitat de Barcelona. El 2017, va realitzar l'últim màster en malalties metabòliques hereditàries a la Universitat de Santiago de Compostel·la. El doctor ha publicat nombrosos articles i publicacions en revistes especialitzades en medicina interna.

Dr. Javier Herranz
Hospital Universitari General de Catalunya

El doctor Herranz es va llicenciar en medicina per la Universitat de Barcelona l'any 1999. Metge especialista en medicina interna, després de la formació M.I.R. en la Unitat docent de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (15 de juny de 2005) i expert universitari en Genètica Mèdica per Universitat Rei Joan Carles I (2018). En el curs 2016-2017 va obtenir el postgrau en Tecnologia Educativa per la Universitat Internacional de Catalunya.

Des de l'any 2010, el doctor és metge adjunt en el Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari General de Catalunya i coordinador de la Unitat de Malalties Rares des de 2017. El doctor pertany a la Sociedad Española de Educación Médica, Sociedad Española de Medicina Interna, Societat Catalana de Medicina Interna, Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears i en el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.