Conquerir i seduir la parella quan ja s'emporten molts anys junts és un art que no acaba mai. Es podria dir que consisteix a desenvolupar una tècnica que permet captivar l'ànim de l'altre, mantenir l'espurna i aconseguir que se senti atractiu i desitjat amb el pas dels anys. Però... és possible? Les persones canviem al llarg de la vida i els mitjans fets servir al començament de la relació poden ser ineficaços temps després. Així que la recepta sembla passar per la creativitat i l'observació. No es redueix només al sexe, a aconseguir en un determinat moment tenir un coit, sinó a una capacitat de seduir que ha de veure més amb la convivència.

L'atractiu purament físic, encara que sigui molt intens, no es manté en el temps. Per tant, ha de ser una mica més ampli, que té a veure amb el fet d'acceptar l'altra persona amb els seus defectes i virtuts. De vegades, quan passa el temps, és fàcil pensar que ja se sap tot de l'altre, però el cert és que no és així i que mantenir una certa tensió és molt beneficiós per a qualsevol tipus de parella. La seducció obliga a fer atenció, a pensar i intentar redescobrir l'atractiu de l'altra persona. La rutina és negativa per a la convivència en ocasions i per vèncer-la cal cuidar la paraules, els gestos i els detalls.

Parella (2)

És important no deixar-se emportar per la mandra ni enganyar-se un mateix pensant que no s'ha de fer res més. En les teràpies de parella aquest és un dels temes que més costen, perquè no s'entén això que cal treballar gairebé diàriament per sorprendre. El secret es troba en els detalls, qüestions del dia a dia que poden despertar l'atenció de l'altra persona. Els experts l'anomenen gratificacions i són molt importants per tornar a recuperar la il·lusió si s'ha perdut.

En les parelles se sol instal·lar una certa desídia que amb el temps comporta que un, més que voler estar amb l'altre, el suporti. I això cal evitar-ho. Quan un dels dos detecta que s'estan instal·lant l'apatia i l'avorriment o que altres prioritats sempre van abans que la parella, cal parar-se una mica i reflexionar. Per què li dono espai a tot menys a l'altra persona?

En la vida exercim molts rols: pares, mares, treballadors, fills, filles, amics, amigues i també el de parella. Un bon consell és revisar de tant en tant les prioritats i recompondre el trencaclosques per tornar a tenir clar al cap el que és important i el que no. Tampoc un no s'ha de quedar esperant que l'altre mogui fitxa, ni portar un compte de les accions.

Llit (1)

Aquest treball per redescobrir la seducció en parella és el que determina generalment que romangui el desig sexual amb el pas dels anys. Les relacions sexuals no poden estar dominades pel cansament i la rutina, ni tampoc per la bellesa i l'atractiu físic, perquè tot això passa. L'envelliment i el canvi del físic no són rèmores, perquè un pot sentir-se atractiu, bé, a gust amb un mateix i això es tradueix en ganes de conquerir l'altre. I el mètode per aconseguir-ho és físic: el sentit del tacte juga un paper fonamental, cal tocar-se i acariciar amb freqüència.