El cor és un òrgan molt delicat i per això s'ha de cuidar. Es poden evitar les malalties del cor? La malaltia coronària és una afecció de les artèries del cor (artèries coronàries) que a causa de l'acumulació de dipòsits de greixos i altres substàncies a les seves parets poden provocar un estrenyiment del diàmetre de l'artèria.

Aquesta malaltia, que rep el nom d'ateroesclerosi, és la principal causa de la disminució de l'aportació sanguínia al múscul del cor, que pot provocar una angina de pit o un infart agut de miocardi.

Com evitar la formació d'aquestes plaques a les nostres artèries coronàries? Segons els experts, és necessari evitar factors de risc que propicien la seva formació, i això passa per adoptar hàbits de vida cardiosaludables. Així, la infermera del Servei de Cardiologia de l'Hospital Quirónsalud Barcelona Catalina Garcia proposa una sèrie de mesures com, per exemple, seguir una dieta i mantenir un pes saludable. Però com ha de ser aquesta dieta? Segons detalla, ha de ser baixa en greixos, reduïda en sal i cal evitar els aliments processats o precuinats.

A més, també recomana fer un mínim de 30 a 45 minuts d'activitat física al dia, ja sigui caminar, anar amb bicicleta o nedar. Si es fuma, s'aconsella deixar el tabac i intentar reduir els nivells d'estrès.

Si es beu, Garcia recomana reduir el consum fins a 2 copes per dia o menys en el cas dels homes i 1 copa per dia o menys en el cas de la dona. "És necessari controlar i supervisar altres malalties que puguin elevar el risc de la malaltia cardiovascular, com la pressió arterial alta, el colesterol alt o la diabetis," detalla i afegeix que "s'ha d'anar al cardiòleg per realitzar revisions en el cas de patir malalties que es troben entre els factors de risc cardiovascular, com la hipertensió, el colesterol alt, antecedents familiars de malaltia cardíaca, sobrepès, obesitat i diabetis".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat