"Repugnant", aquest és un dels adjectius que més repeteixen molts escocesos a través de les xarxes quan acaben de veure el vídeo que el seu govern promou per evitar el contagi del coronavirus. El lema de la campanya és 'No transmeteu el coronavirus als vostres éssers estimats' i l'Scottish Government subratlla que la importància del missatge recau en conscienciar, sobretot, als joves entre 18 i 44 anys: "Es destaquen els riscos de propagació cap a les persones que estimem, fins i tot sense saber-ho. Havíem de ser eficaços amb el missatge".

El vídeo tan sols dura quinze segons i ja suma més de mig milió de reproduccions. Una noia jove té coronavirus i presenta una taca verda al voltant de la seva boca. Està a casa i saluda el seu avi amb una abraçada. Aquest marxa i ella aprofita per preparar-li un te. Això comporta que toca els armaris de la cuina, l'escalfador d'aigua i la tassa. L'avi torna i la cuina està carregada de taques. Finalment, també el mateix home que ha begut de la tassa queda tacat. L'acció acaba aquí i vol fer reflexionar sobre el perill a què ens exposem amb les petites accions quotidianes. 

El govern de la presidenta Nicola Sturgeon ha reforçat les mesures en els darrers dies. A tall d'exemple, tan sols es permeten les reunions de sis persones amb una procedència, com a màxim, de dues llars diferents. També han obligat a fer quarantena tots els escocesos que arribin procedents d'Islàndia, Eslovàquia, Dinamarca i l'illa de Curaçao a partir de dissabte.

Aquesta setmana s'han registrat el major nombre de casos en un dia: 486 positius el passat dimecres, l'increment més alt des de l'inici de la pandèmia. Malgrat les crítiques i ser titllats de culpar la ciutadania de tots els mals, la campanya ha remogut consciències i ha fet que es parli, i molt, de tan sols quinze segons d'un anunci. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat