Els Departaments de Salut i Educació i l'Ajuntament de Barcelona han posat en marxa cribratges massius de Covid-19 a tres centres educatius amb l'objectiu de detectar casos asimptomàtics, per intentar aturar l'ascens de l'onada de contagis

La iniciativa ha començat aquest dijous a l'Institut Escola Trinitat Nova i al col·legi Amor de Déu, tots dos al districte de Nou Barris i durant la setmana que ve es faran, a l'Escola PIA Sant Antoni, al barri del Raval. 

Les proves les fan sanitaris de l'atenció primària, hospitals i de l'SEM, que es desplacen als centres educatius. Durant els cribratges als centres educatius, es faran les proves a 1.300 persones i es preveu que aquesta estratègia s'estengui progressivament a altres escoles i instituts de Barcelona si la situació epidemiològica ho requereix. 

Probes a tots els membres de la comunitat

A l'Institut Escola Trinitat Nova es faran proves a un total de 335 persones censades de la comunitat educativa, de les quals 282 són alumnes de Primària (de cinquè i sisè) i d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), i 53 són professionals del centre, entre professors, monitors, personal de cuina, neteja i d'administració i serveis.

Pel que fa al centre educatiu concertat de primària i secundària Amor de Déu, situat al barri de Turó de la Peira, es faran proves a un total de 358 persones, de les quals 315 són alumnes d'ESO i 43, professionals.

A les proves que es faran el pròxim dia 20 d'aquest mes a l'Escola PIA Sant Antoni, es preveu garbellar 687 persones censades de la comunitat educativa. 

Fotografia principal: Una escola durant la pandèmia / Sergi Alcàzar.