Investigadors francesos han creat una alternativa a la vacuna fins que aquesta no arribi: una molècula que aconseguirà protegir les persones de contagiar-se per coronavirus. Aquesta, es podrà ingerir en format d'esprai nasal tot i que també treballen perquè estigui disponible amb una pastilla. El Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) ha explicat que es tracta "d'enganyar el virus mentre aquest no es pugui eliminar".

La molècula imita un receptor cel·lular que quan el virus de la Covid-19 entra en contacte amb la persona, aquesta l'atrau a través d'una proteïna, l'Spike, ideada per a infectar cèl·lules humanes. D'aquesta manera, el virus s'adhereix a la molècula però en cap cas la infecció arriba a les cèl·lules pulmonars on ja hauran trobat un topall que les freni. La investigació, en fases preliminars, s'ha publicat en format d'estudi previ al portal Biorxiv, 'The Prepint Server for Biology'.

Els científics asseguren que aquesta no és gens perjudicial per la salut de les persones. Una dosi d'aquesta té una capacitat efectiva de bloquejar la infecció del 150%. Aquesta molècula es podria servir amb els dos formats esmentats anteriorment però l'esprai nasal és el que pren més força i serviria, segons la CNRS, per "reforçar el sistema immunitari". També destaquen que el més important és prendre's aquesta pastilla o ruixar-se les foses nasals de bon matí i cada vegada que s'entri i es torni a sortir de casa. 

Philippe Karoyan, professor de la Sorbonne Université a París i persona clau en la investigació d'aquest tractament, està convençut que podria estar disponible a finals d'aquest 2020 si es recapta la inversió necessària. Ara mateix, necessiten entre 700.000 i un milió d'euros per acabar desenvolupant la molècula perfecta. De moment, compta amb fons privats i el Ministeri de Recerca francès. A més, podria quedar-se la patent la farmacèutica X-Pharma. Aquest descobriment innovador podria constituir una solució terapèutica alternativa a la vacunació.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat