Miquel Sanz, Coordinador Assistencial UCI, intermitjos i hemodinamica hepatica del IMDiM, Hospital Clinic, ha fet una crida a la ciutadania perquè es quedi a casa davant la situació "límit" que es troben en les Unitats de Cures Intensives d'aquest centre mèdic arran de l'increment d'ingressos de casos de Covid, així com la falta de personal

"Tenim les UCIs a vessar i no tenim prous infermeres i molt justos de metges. La situació està al límit", ha assenyalat en el seu compte de Twitter.

Necessitat que baixin els ingressos  

En aquest sentit, el metge ha alertat que és primordial que es redueixin el nombre de persones que entren en aquesta unitat. "Si no baixen els ingressos patirem molt. Aquesta onada serà dura", ha especificat en el tuit. 

Precisament, ahir es va comunicar que a les UCI dels hospitals catalans hi havia 631 persones ingressades amb coronaviurs, per la qual cosa sumada als pacients amb altres patologies es podria fregar la línia dels 900 llits ocupats aviat.

A més, a Catalunya s'han duplicat el nombre de casos infectats amb la soca britànica, que ja han contret 17 persones

Avís des de les autoritats sanitàries

Això, però, també és una tendència que s'està donant de manera generalitzada als hospitals. Per aquest motiu, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha alertat aquesta setmana que la situació en els hospitals està al límit.

En la mateixa línia, el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha advertit que la situació assistencial als hospitals és similar a la primera onada de la pandèmia. Per això, es tem que hi hagi un desbordament que, entre altres coses, podria comportar que s'hagin de desprogramar altres activitats.

"Es preveu una situació molt dura en els pròxims dies i setmanes. No tindrà res a veure amb la segona onada", ha manifestat Comella recentment. 

Davant aquesta situació, Sanz, des de la UCI de l'Hospital Clínic, ha fet una crida a la població: "Ajudeu-nos, eviteu contactes". 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat