El canvi de tendència continua. La sisena onada està a la baixa i arrossega amb ella els indicadors epidemiològics. Entre els més destacats hi ha el nombre de contagis diaris, que en aquesta onada ha batut de lluny tots els rècords anteriors. Després d'arribar a un pic sobre els 50.000 contagis diaris, en la darrera jornada se n'han notificat 12.969. Segueix sent una xifra elevada, però que deixa enrere els pitjors moments d'aquesta onada. Es consolida així el descens en el nombre de contagis dels passats quatre dies. Com es va augurar fa setmanes el descens de l'onada està sent molt accelerat i comença a destensar els hospitals catalans, fet que afavoreix el canvi de mesures, com la pròxima retirada de les mascaretes al carrer o la reobertura de l'oci nocturn el proper cap de setmana. 

Els canvis no només es concentren el nombre de contagis, també afecta altres indicadors epidemiològics que han anat descendint els darrers dies. L'Rt fa quinze dies que es manté per sota d'1, fet que implica que el virus ja no s'està expandint. Concretament se situa en 0,67. El risc de rebrot també segueix vacant, malgrat que es manté en valors molt alts. En les darreres hores, ha baixat 300 punts, fins als 3.097. 

La incidència a 14 dies (iA14) també ha patit un descens notable. Sent uns dels indicadors que més ha trigat a encaminar el seu descens, concatena vuit dies de descens.  En les darreres hores ha passat de 5.055,11 casos per cada 100.000 habitants a 4.708,30, aproximadament 300 casos menys. Tot i aquesta baixada constant i notable, encara es tracta de dades molt altes, de manera, que encara queda un llarg camí per tornar a la situació anterior a la sisena onada.  

Més altes als hospitals catalans

El descens dels indicadors epidemiològics va acompanyat d'una baixada en el nombre de persones ingressades per covid als hospitals. En les darreres 24 hores s'ha donat l'alta a 132 pacients ingressats per covid, fent que actualment hi hagi 2.707 malalts pel virus als hospitals catalans. Les UCI també tenen menys crítics que el dia anterior. S'ha passat de 425 malalts a les UCI a 410, 15 menys que el dia anterior. Com passa el risc de rebrot o el nombre de contagis diaris, són xifres que baixen, però en nombres generals segueixen sent molt altes i, en aquest cas, afectant el sistema sanitari català. 

Pel que fa a les morts que s'han notificat, han estat menys que els darrers dies. Després de dos dies al voltant de 60 defuncions diàries, avui se'n confirmen 10. Salut ha repetit que els dies anteriors, on el nombre de morts per covid era més alt, no significava que totes les defuncions s'haguessin produït aquell mateix dia, sinó que s'actualitzaven les xifres. 

Campanya de vacunació 

Mentre la sisena onada comença a recular, la campanya de vacunació segueix avançant sense descans. Catalunya ja compta amb 6.191.193 de ciutadans amb la pauta completa, és a dir, el 77,6% de la població. Comptant amb un nombre tan elevat de gent que compta amb la pauta completa, el nombre de primeres i segones dosis diàries és relativament baix. Per exemple, ahir es van administrar 1.599 primeres dosis i 4.558 segones. En canvi, les dosis de reforç són les que més es posen diàriament, la darrera jornada s'han posat més de 15.000.