El sindicat Infermeres de Catalunya avui ha anunciat que rebutja el premi Princesa d'Astúries a la Concòrdia que ha estat entregat als sanitaris per la seva tasca durant la crisi del coronavirus perquè, entre d'altres coses, la Casa Reial i "els Borbons són una institució arcaica lluny de principis com la llibertat i la democràcia", principis que representa aquest sindicat.

En declaracions a ElNacional.cat, la presidenta del sindicat, Jessica Morillas, ha assegurat també que rebutgen aquest premi pel que significa i la seva vinculació amb un Estat, l'espanyol, que no representa el propi sindicat. Morillas també ha assegurat que han de rebutjat el Princesa d'Astúries per mantenir els seus principis.

Per altra part, el sindicat agraeix tot el suport i l'escalf de la ciutadania durant tota la crisi i Morillas ha assegurat que gràcies a això els professionals sanitaris han pogut seguir fent la seva feina tot i patir un gran desgast tant a nivell físic com mental. 

De cara a la classe política, Morillas ha demanat més inversions en el sector de la infermeria i ha demanat un augment de les ràtios d'infermeres ja que actualment a Espanya se situa en 5,3 infermeres per cada mil habitants, que és la xifra més baixa dels països europeus i ha destacat que en països com Dinamarca o Noruega, aquesta ràtio se situa per sobre de les 17 infermeres per mil habitants. També ha recordat que fa anys que les institucions no han actualitzat els sous dels professionals en base a l'IPC i que tampoc s'han cobrat plusos pels objectius.

En la mateixa línia, el sindicat també demana més reconeixement per a les infermeres dins del sistema salut en base a dos punts molt clars, el reconeixement efectiu de les especialitats d'infermeria per tal de poder mantenir una assistència segura i de qualitat. I també reclamen que el sector pugui aportar el seu punt de vista a les decisions de Salut ja que la "visió infermera és molt important i la cura recau" sobre el col·lectiu.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat