Les restriccions per sortir al carrer també han limitat la capacitat d'esbarjo que un gos necessita. D'altra banda, el Reial Decret d'Alarma no estableix les característiques específiques que permeten sortir al carrer si tens un d'aquests animals. Per exemple, la distància màxima a la que et pots moure respecte el teu domicili o el nombre de vegades que pots sortir. I la normativa, en la majoria de casos, es deixa a la sort de l'agent que en aquell moment et pot aturar o el que estableix cada municipi.

Per això és interessant tenir en compte alguns aspectes que els experts recomanen per a la cura del gos i que no alterin, en la mesura que sigui possible, les seves rutines habituals i a la vegada evitar tota mena de contagi. Ells no en són transmissors, però el contacte amb el carrer està igual de present que l'amo que el treu a passejar. Per exemple, quan arriben a casa, cal netejar-los amb una tovalloleta les potes.

A casa, hem d'estimular-los físicament, però també mentalment i, per tant, els jocs de pilota o els coneguts com de Kong van bé per tenir-los activats. Durant el confinament és una bona època per repassar totes aquelles ordres que obeeixen si s'exerceixen. Per exemple seure, aixecar-se, donar la pota o estirar-se. L'alimentació és bàsica i han de seguir una dieta proporcional al ritme físic que tinguin.

D'altra banda, els centres veterinaris han patit restriccions i per tant cal tenir present un telèfon d'emergències i valorar la possibilitat de fer una consulta telefònica, si s'escau.