El cap d'epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha admès que no hi ha prou proves disponibles de detecció del coronavirus per a tota la gent que necessitaria fer-se-la. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Trilla ha explicat que les proves només es realitzen als casos més evidents i que, per tant, si el malalt "només té símptomes catarrals no se li realitzarà la prova".

Un dels factors que més preocupen a Trilla és haver perdut la "traçabilitat del contagi" i, per això, considera que les mesures de confinament que s'han pres són les adequades: "no s'ha de sortir a no ser que sigui molt necessari".

En la mateixa línia, el doctor ha recomanat que les mesures es prenguin de manera voluntària i que tothom intenti anar als màxims i no als mínims. 

Tornant a la traçabilitat del virus, Trilla ha indicat que es segueix treballant per trobar-la però que costa degut a la sobrecàrrega de treball. El cap d'epidemiologia de l'Hospital Clínic assegura que traçar el recorregut del virus és bàsic i més si aquest afecta a un treballador sanitari; si es traça es pot evitar que s'escampi per l'hospital. 

Manca de material sanitari

Trilla ha reconegut que "manca el subministrament de material de protecció" i ha afirmat que aquest és un "punt crític" perquè els professionals han de poder treballar protegits per evitar el seu contagi. Si això no s'evita i es contagien aquests professionals, hauran de ser enviats a casa "i això és un veritable problema".

Per pal·liar aquesta situació, ha explicat que els laboratoris de les universitats catalanes estan buscant el material de protecció de què disposen per posar-lo a disposició dels centres sanitaris. Ha confiat també en que el subministrament se solucioni amb les mesures anunciades aquest diumenge pel govern espanyol.

Finalment, sobre la possibilitat de tancar fronteres, Trilla ha considerat que "és una decisió molt complicada perquè el problema no és el contagi que ve de fora sinó el dels uns als altres".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat