El Departament de Salut ha posat en marxa una nova aplicació per fer front al coronavirus. "Stop Covid-19 ha de ser una eina de seguiment", ha explicat la directora de l’àrea de ciutadania, innovació i usuari del Catsalut, Rosa Romà. En una roda de premsa amb la consellera de Salut, Alba Vergés, s'ha explicat com serà el funcionament d'aquesta app.

"Es podrà interactuar i es podrà avaluar l'estat de salut de les persones", ha concretat. A partir de preguntes que l'usuari podrà contestar, permetrà saber quin és l'estat en cada moment del pacient. La intenció és també poder relacionar la informació prèvia del pacient per saber si es tenen o s'han tingut altres patologies.

Com funciona?

Els ciutadans es podran descarregar l'app al dispositiu mòbil i, després de registrar-se, podran informar sobre el seu estat de salut sense haver de sortir de casa. Les persones que presentin algun símptoma específic de Covid-19, com febre, tos, dificultat respiratòria o malestar general, respondran un test i l'eina els proporcionarà informació que puguin necessitar.​

"El ciutadà podrà rebre una atenció específica segons el seu estat de salut. La informació estarà encriptada i es faran les accions necessàries perquè se'ls pugui atendre segons els símptomes", ha explicat.

Si l'estat de la persona és lleu i està sa, la informació serà més genèrica i menys concreta. L'app, però, permetrà tenir una evolució d'aquest estat de salut. "Anirem demanant al ciutadà que ens contesti d'una manera concreta quan ens doni una informació".  

Així, tal com ha dit Vergés, l'objectiu principal és donar una resposta a la ciutadania segons el nivell de gravetat dels símptomes i per tal que professional mèdic pugui donar instruccions i indicacions.

Així és l'aplicació:

APP salut coronavirus

app salut coronavirus

app salut coronavirus

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món