En aquestes últimes hores s'ha parlat molt de la falta de material mèdic per al coronavirus i s'ha visibilitzat la inquietud del personal mèdic. Segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, hi hauria hagut algunes interferències pel que fa al material. "Ens consten intervencions en empreses i centres sanitaris, que han rebut missatges assegurant que el material s'ha de centralitzar". I ha remarcat que "Els nostres professionals han de tenir el material, i així ho he fet saber al ministre de Sanitat". "No pot ser ni entendrem que es vulguin aturar comandes o es vulguin requisar", ha sentenciat. 

"Les comandes s'estan fent segons la corba i les necessitats dels centres", ha explicat el director de CatSalut, Adrià Comella. "Cada dia arriba material i es distribueix als centres". A més, ha destacat que "avui comencem una acció de major aprovisionament. Fins ara no teníem assegurades les línies d'aprovisionament i a partir de demà es podrà fer amb una capacitat més important". Malgrat tot, també ha volgut recordar que "és una crisi a nivell mundial i les fronteres han estat tancades. Hi ha competència per aquests recursos". 

Ara bé, Comella també és conscient de la "preocupació" en relació al material per part dels professionals de la salut. "Tot el subministrament de materials ordinaris s'ha garantit durant aquestes setmanes". De fet, però, el director de CatSalut també ha parlat d'algunes "interferències".

Així, també ha volgut recordar que "s'està treballant i desenvolupant plans de contingència". D'aquesta manera, tant la salut pública com la privada tenen ordres de desprogramar tot allò que no sigui urgent. "Els centres van buidant llits per poder atendre aquesta urgència", ha remarcat.

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, l'Estat espanyol i el món