La patronal catalana Foment del Treball ha carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, pel decret llei que veta els acomiadaments mentre duri l'estat d'alarma degut al coronavirus

El reial decret aprovat pel govern espanyol aquest dijous preveu que les empreses no puguin acomiadar per causa de força major ni per causes econòmiques, organitzatives, tècniques i de producció que es derivin de la crisi sanitària a partir d'aquest dissabte, 28 de març, mentre estigui vigent l'estat d'alarma.

Josep Sánchez-Llibre, president de la patronal catana i vicepresident de la CEOE, assenyala que aquesta decisió és "unilateral, gravíssima i injustificada". Assegura que condemnarà moltes empreses al concurs de creditors i la liquidació.

Sánchez-Llibre ha destacat que no toleraran que es posi en dubte la seva "honorabilitat" sota la sospita de frau per abusar del coronavirus.

Foment del Treball considera que la revisió d'ofici dels ERTO que preveu el decret, així com la possibilitat de sancions, aboquen a les empreses a una "enorme" inseguretat jurídica. Insisteixen que la potestat de sancions no correspon a l'administració, sinó als tribunals de justícia.

Ha conclòs que "qui genera llocs de treballs són els empresaris i no el Butlletí Oficial de l'Estat".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat