Segurament, la pregunta que ens fem tots aquests dies de confinament pel coronavirus és quan s'acabarà tot. O, com a mínim, quan s'assolirà el pic de contagis de Covid-19. Ara per ara, totes aquestes preguntes són difícils de resoldre. Un informe elaborat pel Departament de Salut preveu, però, que el pic de contagis podria arribar entre el 24 i el 28 d'abril, és a dir, d'aquí a gairebé un mes. 

Aquest fet podria provocar que el confinament s'allargui fins al juny. Encara que s'assoleixi la corba, els experts insisteixen que el confinament s'haurà de mantenir per aturar el contagi d'aquest virus tan transmissible i també per evitar que la corba torni a enfilar-se. 

El document, fet per experts del departament i amb les dades actuals, vol posar de manifest que els resultats poden ser variables i que, per tant, no hi ha conclusions fermes. Cal esperar i veure quin efecte han tingut les mesures de confinament aplicades fins ara. 

confinament catalunya junyconfinament catalunya juny grafica

De fet, aquest dimecres, el president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha referit a aquest informe del departament. En una compareixença per videoconferència davant dels portaveus dels grups parlamentaris al Parlament, ja ha advertit que "és un escenari, però és el meu deure traslladar a ciutadania el que pot ocórrer. Cal un confinament total només amb l'excepció dels serveis essencials", ha assegurat, insistint un cop més que les decisions en aquest sentit són urgents.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat