El Departament de Salut ha confirmat set brots actius de coronavirus a la regió sanitària de Lleida que sumen, almenys, un centenar de positius. S'han detectat en tres empreses del sector de la fruita del Segrià; en una empresa agroalimentària de la Segarra; en una residència -que no és de gent gran- de Lleida i Salut també està fent seguiment d'un brot comunitari a la capital del Segrià.

Aquests brots se sumen al de la residència de gent gran Castrillon de Lleida, que en aquest cas "està controlat", segons ha assenyalat la gerent de la regió sanitària, Divina Farreny. D'altra banda, l'Hotel Rambla de Lleida i la Manreana de Juneda acullen 99 persones en aïllament, més d'una seixantena de les quals han donat positiu per covid-19.

En vies de control, segons Salut

Aquest matí, la sotsdirectora general de Promoció de la Salut, Carme Cabezas, defensava que els brots de contagi registrats al Baix Segrià i Lleida capital estan "en vies de control". En una entrevista a TV3, ha admès, però, que "és més difícil que en altres ocasions fer l'aïllament" dels contactes de les persones positives, ja que en molts casos es tracta de temporers que no compten amb suport familiar a la zona.

"Cal seguir l'evolució" d'aquests casos, alguns dels quals han estat aïllats a l'hotel Salut Nastasi, que s'ha tornat a fer servir com ja es va fer en la fase més crua de la pandèmia. Cabezas ha informat també que s'han contractat mediadors culturals perquè ajudin en la comunicació amb els temporers estrangers afectats pel virus. 

Quatre positius a un escorxador d'Avinyó

Aquest dimarts Salut també ha confirmat que s'han detectat quatre casos positius de coronavirus en una empresa agroalimentària d'Avinyó, al Bages. El batlle de la població, Eduald Casals, ha relatat a l'ACN que els casos s'haurien detectat a l'escorxador i que s'estan fent testos a tots els treballadors. A més, ha explicat que està en contacte amb el Departament de Salut per actualitzar les dades i, en cas que fos necessari, prendre les mesures adequades.

Aquests brots se sumen al detectat divendres passat a la Vall d'Aran. Es tracta de set persones que van donar positiu per coronavirus i que van compartir una barbacoa en els últims dies.