La Policia Nacional ha trobat dues persones mortes a una residència psiquiàtrica de San Sebastián de los Reyes, Madrid, anomenada Cottolengo del Padre Alegre, on hi ha hagut diversos contagis per coronavirus.

La intervenció policial va tenir lloc divendres, després que Protecció Civil sol·licités la col·laboració del cos per accedir a l'interior del centre, on el risc de contagi per Covid-19 era molt alt. Els cossos són de dos cuidadors que haurien mort el dijous i el divendres respectivament sense que ningú hagués vingut a certificar la defunció i retirar els cadàvers. 

El centre compta amb 68 residents amb malalties mentals i 11 d'ells han estat aïllats amb símptomes de coronavirus, però ningú els ha vingut a atendre i només s'han comunicat a través de trucades telefòniques. 

La residència comptava amb un total de dotze cuidadors, dos dels quals han mort. Vuit presenten símptomes del Covid-19 i un d'ells, una religiosa, continuava fent-se càrrec dels ancians sense material sanitari de protecció i presentant 38 graus de febre.​

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat