La residència de gent gran Casa Asil del barri de Sant Andreu de Barcelona ha confirmat la mort de 31 persones des del passat 11 de març. D'aquests, asseguren que tan sols sis se'ls ha pogut donar constància oficial que han mort per coronavirus.

En un comunicat expliquen el dolor que estan vivint ara mateix dins el centre: "És el que ens sap més greu de tot. Casa seva era casa nostra, i ens dol intensament pels seus familiars i pels professionals que es desviuen perquè s’hi trobin bé. Per ells, estem insistint, reclamant i exigint ajudes".

El centre agraeix el cos de Bombers de Barcelona que va desinfectar totes les dependències dissabte passat i ara busca reubicar en espais segurs els residents sense símptomes de la resta. Malgrat tot, es troben mancats de recursos ja que no tenen els tests a disposició per saber quin és l'estat de salut de tots els residents i també del personal que hi treballa.

En aquests moments, 57 professionals estan aïllats a casa seva amb símptomes o febre. I nou famílies han demanat poder endur-se temporalment el seu familiar a casa seva però necessiten que la prova doni negatiu abans de marxar.

Actualment, hi ha 103 residents i Casa Asil exigeix "amb urgència més personal mèdic i d'infermeria" per poder cobrir totes les hores i torns ja que no poden garantir la cobertura total si segueix aquest ritme. També demana reforços a l'ajuntament de Barcelona i el Departament de Treball per rebre més material, sobretot guants.